18. kolo
27.12.2016 18:15 CET
4 : 1
(2:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Stoke City 4:1

Ani na 11. pokus se Marku Hughesovi nepodařilo přivézt tři body z Anfieldu, který mu v Premier League dál zůstává dokonale zakletý, třebaže dnes Stoke odstartoval tak skvěle. Liverpoolu se nicméně ještě do přestávky povedlo vývoj zápasu otočit a druhé dějství už mnoho dramatu nenabídlo...

Nástup Potters byl vskutku agresivní a na Liverpool platil, protože Reds doma v Premier League inkasovali jako první vůbec poprvé od měsíce května. Pieters ve 12. minutě odcentroval, Walters se prodral před Lovrena k hlavičce a Mignolet už zvládl míč akorát odplácnout do sítě.

Jednalo se o teprve třetí gól Potters na Anfieldu ve 40 letech a vlastně poprvé nešlo o pouhý gól útěchy. Tentokrát se dokonce mohlo jednat o stavební základ šokující výhry, kdyby v 18. minutě tentokrát Mignolet nevytasil svou pravou nohu proti Allenovi. Padnout tehdy gól, zápas by asi vypadal jinak.

Místo toho Liverpool zahájil velkolepý comeback. Firmino ve 23. minutě již překonal brankáře, na brankové čáře ale stáli dva hráči Stoke a Crouch bez problémů odkopl míč do bezpečí. Liverpool tak opět musel spasit asi nejlepší anglický hráč tohoto kalendářního roku, Adam Lallana.

Vše ve 35. minutě zahájil Origi dobrou rozehrávkou do strany a Lallana pak po vrácení balonu na osu míč nadvakrát přeci jen dopravil do sítě. To přitom nebylo od ex-southamptonského hráče úplně vše, krátce nato ještě pod sebou hezky hledal Firmina, jenž těsně přestřelil.

Právě brazilský útočník, který se před pár dny ocitl ve vazbě, měl nakonec na svědomí obrat stavu skóre ještě před dovršením první půle. Ve 44. minutě mu narazil Milner, Firmino ale odmítl míč vrátit, protože si všiml volného prostoru na rychlou střelu levačkou, a ta si to od vzdálenější tyče namířila za čáru. Na tu samou tyč záhy mířil také Sadio Mané, ale ten pro změnu o chlup minul.

Ve druhé půli již Stoke kladl Liverpoolu minimální odpor, ba mu skoro až pomáhal k výhře vyšším a vyšším rozdílem. Při gólu na 3:1 ještě Imbulův vlastenec nebyl ničím zvláštním, protože by Origiho precizní přihrávku po Hendersonově kolmici stejně do sítě doklepával Mané, ovšem Shawcrossova pozdější malá domů už brala dech. Sturridge ji v 70. minutě hravě vyhmátl svým prvním dotykem v zápasu, pak lehce obešel brankáře a bez problémů vstřelil svou první ligovou branku v sezoně.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
eL

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat
Nihilister

Ten kurz si někdo vycucal z prstu né ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele