29. kolo
19.03.2017 13:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Middlesbrough FC - Manchester United 1:3

Je to možná neuvěřitelné, ale je tomu tak. Poté, co Arsenal opustil své prominentní čtvrté místo, také Manchester United pohnul s koly osudu do absurdních poloh. Svěřenci Josého Mourinha porazili Middlesbrough 3:1 a posunuli se po čtvrt roce z šesté příčky. Šanci chytili za pačesy tradiční náhradníci, góly dali mimo jiné i Marouane Fellaini a parádní ranou Jesse Lingard.

Největší ofenzivní silou United byl při absenci Zlatana Ibrahimoviće duo Jesse Lingard - Marcus Rashford a právě po této ose v šesté minutě hosté poprvé zahrozili. Valdés ale vytáhl jeden ze svých lepších zásahů. V dresu domácích byl v počátku zápasu jednoznačně nejnebezpečnější Gastón Ramírez, který ve třinácté minutě hbitou kličkou obešel Baillyho a nebýt super zákroku De Gey, trefil by se přesně k tyči.

V souboji brankářů ale víc exceloval dnes už bývalý gólman United či Barcelony Victor Valdés. Ve třiadvacáté minutě vytáhl neuvěřitelný reflexní zákrok znovu proti střele Rashforda, před nímž zívala poloprázdná svatyně. Španěl ale stačil vytrčit svou končetinu a sklidil zasloužené ovace. I proto, že si poradil i s dorážkou Juana Maty.

Skóre zápasu načal po půlhodině hry Maourane Fellaini, který využil svých výškových předpokladů a trknul do poloodkryté sítě výtečný centr Younga. Po změně stran dostal United do dvougólového vedení Jesse Lingard - a stálo to za to. Na polovině Middlesbrough dostal kousek místa, za vápnem napřáhl a báječně vymetl šibenici.

Ale nebyl by to Manchester United, kdyby se měla jeho výhra vyvíjet úplně hladce. Domácí do hry vpustili Rudyho Gesteda a ten prostě dává góly úplně kdekoli. Patnáct minut před koncem využil skrumáže ve vápně Red Devils, těžko pochopitelné neohrabanosti Chrise Smallinga a tváří v tvář De Geovi mu míč vstřelil mezi nohy.

V závěru ale Boro vyrovnat nedokázalo, naopak po ojedinělém zaváhání Victora Valdése definitivně uzavřel skóre Antonio Valencia. Pravému obránci se vyplatil presink, neboť gólman domácích při pokusu o odkop uklouzl a jeho sok prostě jen doběhl s míčem za brankovou čáru.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (11)

Přidat komentář
PePiG7

0-1 Mata

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
xfox88

1:3

Reagovat
tnt03

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

Máme šancu sa dostať pred Arsenal tak to smrdí výsledkom 1:1 :D

Reagovat
Rezan

a nakonec Arsenal smrdí na 6 místě místo našich.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele