4. kolo
12.09.2016 21:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Lukaku se stal katem domácího Sunderlandu

Sunderland se pokoušel dlouho hrát vyrovnanou partii s Evertonem, ale nakonec mu to vydrželo sotva hodinu. Po jejím uplynutí se totiž dala do pohybu mašina jménem Romelu Lukaku, který se ve zbývajících třiceti minutách trefil třikrát.

Moc radosti Black Cats svým vystoupením v pondělní dohrávce fanouškům neudělali. Alespoň ne vlastním, kteří už ke konci zápasu houfně a především zklamaně opouštěli Stadium of Light. Důvod byl prostý a nesl jméno Romelu Lukaku. Belgický hrot si v pondělí večer připsal hned tři branky a vlastně sám potopil domácí Sunderland. A protože ten se netrefil správně ani jednou, velmi často se ozýval pískot.

Everton prožívá skvělý vstup do sezony a nyní ztrácí na vedoucí Manchester City jen pouhé dva body. To Sunderland je i pod novým manažerem Davidem Moyesem na sestup a po třech kolech měl na kontě jen jediný bod. Pokud si někdejší lodivod Realu Sociedad nebo Manchesteru United chtěl napravit reputaci, zatím mu to moc nevychází. Oba celky jsou hodně limitovány rozsáhlou marodkou, která byla na sestavách znát.

Liverpoolský celek se do utkání dostával pozvolna a Sunderland mu toho v prvním dějství příliš nedovoloval. O emotivní momenty ale nebyla nouze. Ať už to bylo hromadné skandování a aplaus pro vážně nemocného chlapce nebo velká šance Januzaje. Po jeho ráně se k dorážce dostal ještě zkušený kanonýr Jermaine Defoe, ale ani on neměl z dorážky moc štěstí. Trenér Moyes dobře znal hráče soupeře, neb je dlouhou dobu sám trénoval.

Hodně zajímavou vybídku Bolasieho Lukaku nakonec neobdržel a z akce nic nebylo. Toffees ale s postupujícím časem stále více napadali. Manažer Ronald Koeman se rozhodl pro poločasové střídání a ze hry stáhl Rosse Barkleyho. Na trávník místo něj vlétl šikovný technik Gerard Deulofeu, který měl hru trochu zrychlit a rozhýbat. Everton byl samozřejmě favoritem, ale obránci Sunderlandu mu toho v první půli moc nedovolovali.

Pět minut po změně stran našel mladík Adnan Januzaj parádní kolmicí zapomenutého Jermaina Defoa, jehož ránu ale perfektně zablokoval řízný obránce Ashley Williams. Poté měl práci také brankář Maarten Stekelenburg, protože centr od rohu Gooch posadil na hlavu Koného a ten vyskočil v pokutovém území nejvýš. Balon ale namířil právě do zkušeného brankáře Toffees.

Po rohovém kopu domácích Black Cats se ale dostali Toffes kupředu. Balon byl v držení Gueyeho, jenž milimetrovým centrem posadil balon na hlavu Romela Lukakua. A belgický sniper se nemýlil - 1:0 pro hosty!

Další rána Lukakua byla zastavena břevnem, ale když to nešlo nohou, zařídil Belgičan další branku hlavou. Po dalším krásném pasu od Bolasieho brankář Pickford promáchl a za ním už číhal Lukaku - 2:0 pro Everton a s Black Cats to už vážně nevypadalo dobře. Navíc se jejich aktivita po tomto gólu smrskla na minimum.

Jako by to domácím nestačilo, nechali největší hrozbu Evertonu opět pobíhat nehlídanou. Lukaku si převzal míč na hraně ofsajdu, kde jej perfektně oslovil Kevin Mirallas. A pak už jen zbývalo, aby nabral rychlost a prostřelil bezmocného Pickforda - hattrick pro Belgičana a totální potupa pro Moyesův nový celek. V závěru se ještě navíc neprosadil znovu Lukaku a po něm ani Deulofeu. A když v nastaveném čase minul Koné, bylo o výsledku jasno.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 2

Reagovat
Krony

Ajaj, davas dvojku, bude remiza. Everton netipuj pls :)

Reagovat
Krony

Dobře ty. Omlouvám se za výše napsané, klidně můžeš zase tipovat

A gratuluji (snad jsi to měl i na tiketu).

Reagovat
smazaný uživatel

a tohle jo

Reagovat
smazaný uživatel

2X

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele