27. kolo
04.03.2017 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Swansea City - Burnley FC 3:2

Už třetí vítězství v řadě před vlastními fanoušky získali fotbalisté Swansea a navýšili svůj náskok na sestupové pásmo na rozdíl pěti bodů. Utkání s Burnley se ovšem ještě dvacet minut před koncem vůbec nevyvíjelo podle domácích představ. Nakonec však dokázali srovnat a v nastavení rozhodující trefu zaznamenal Fernando Llorente.

Bylo poměrně zřejmě, s jakou taktikou chtěli hosté na Liberty Stadium uspět. V podstatě nechávali hrát soupeře a spoléhali na standardní situace a brejky. Budiž důkazem jednoznačné držení míče ve prospěch celku z Walesu, daleko větší počet vytvořených šancí či dvakrát nastřelené břevno a jednou nastřelená tyčka.

Konečný výsledek je vlastně zcela spravedlivým rezultátem. The Swans vstoupili do zápasu aktivněji a v 10. minutě měl velkou smůlu v koncovce Mawson. Ten nejprve svou hlavičkou orazítkoval břevno, aby se k němu míč o pár chvil později dostal znovu, a tentokráte svou střelu namířil jen do tyčky. Přece se však domácí ujali brzy vedení.

Ve 12. minutě Fer poslal dlouhý centr z pravé strany do pokutového území, odkud pak Fernando Llorente v pohodě zamířil za záda gólmana Robinsona. V tu chvíli jako by mělo Swansea utkání pod kontrolou, ale jen na chvilku. Pak totiž jeho hru notně ovlivnilo špatné rozhodnutí sudího Taylora, který v 19. minutě nařídil pokutový kop.

Po rohovém kopu se totiž v šestnáctce netrefil rukou do míče nikdo z hráčů svěřenců manažera Paul Clementa, nýbrž protihráč Vokes. Nepřehlednou situaci muž s píšťalkou vyhodnotil špatně. A penaltu hladce proměnil Gray. Swansea nemělo důvod se vzdávat, do poločasu mohl ještě skórovat Fernando Llorente, jenže hlavou zamířil do břevna.

Obrázek hry se ve druhém poločase nezměnil. Nicméně to bylo pasivně hrající Burnley, komu se podařilo přesně zacílit po hodině hry. Lowton poslal dlouhý pas dopředu na hranici pokutového území, odkud Vokes sklepl míč pro Graye, a ten parádní střelou levačkou ke vzdálenější tyči překonal marně se natahujícího gólmana Fabiaňského.

O devět minut později bylo ovšem znovu srovnáno. Aktivní Sigurdsson patičkou uvolnil nabíhajícího si Olssona, který i z těžkého úhlu nasměroval svou pumelici přesně pod břevno. Poslední přesný zásah si na své konto připsal Fernando Llorente v době, kdy už se hrálo přes čas. Na jeho přesnou hlavu nacentroval z levé strany výtečně Carroll.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
ondrasch77

4:1 (Sigurdsson gól...)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele