1. kolo
10.08.2019 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Šancí dostatek, góly žádné. Everton s Crystal Palace začínají sezonu remízou

Stejně jako loni začala nová sezona Evertonu pod vedením Marca Silvy remízou ze hřiště soupeře. Navzdory několika více než slibným šancím na obou stranách diváci v Selhurst Parku gól neviděli a zklamány mohou být s hubeným ziskem jednoho bodu oba týmy, neboť hosté do utkání vstupovali jako favorit, ovšem po vyloučení Schneiderlina museli zápas dohrávat v oslabení a ustát narůstající tlak soupeře.

Celý zápas se mohl odvíjet zcela jiným směrem, kdyby hned v druhé minutě Gylfi Sigurdsson nepohrdl výtečnou příležitostí skórovat z tečovaného centru Digneho a neposlal svou ránu mimo tři tyče. I po zbytek první půle měli navrch evertonští, avšak domácí gólman Vicente Guaita vytáhl reflexivní zákrok proti ráně Colemana z bezprostřední blízkosti a Dominic Calvert-Lewin svou hlavičku z nadějné pozice poslal vedle.

Domácí se do hry dostávali o poznání pomaleji i proto, že se zprvu museli obejít bez své největší hvězdy Wilfrieda Zahy, jenž se po účasti na Africkém poháru národů nezúčastnil takřka celé letní přípravy. Po změně stran už ale reprezentant Pobřeží Slonoviny nastoupil, zatímco na opačné straně naopak musel předčasně odejít ze hřiště André Gomes kvůli poraněnému kotníku po zákroku McArthura.

Začátek druhé půle ještě Everton ovládal podobně jako na začátku utkání a nebýt Van Aanholtova včasného zásahu na brankové čáře, mohl se Sigurdsson přece jen dočkat průlomu skóre, ale poté již dostal prostor k demonstraci svých kvalit i hostující brankář Jordan Pickford. Anglická reprezentační jednička musela v rychlém sledu za sebou zneškodnit jak samostatný únik Ayewa, tak nepříjemnou ránu Meyera na přední tyč. Na opačné straně záhy zahrozil Richarlison, ale jeho tvrdá rána z hranice šestnáctky prosvištěla těsně vedle.

Čtvrthodinu před koncem základní hrací doby připravil hosty o šanci na závěrečný nátlak Morgan Schneiderlin, jenž za nešikovný zákrok na Milivojeviće uviděl druhou žlutou kartu a poslal svůj tým do deseti. Domácí však ani se Zahou na hřišti nestihli početní výhodu přetavit ve vítězný gól, a tak se oba celky rozešly smírně remízou 0:0.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (4)

Přidat komentář
MCFC_8

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Theft90

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele