17. kolo
14.12.2019 13:30 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool se nečekaně trápil, zápas s Watfordem však nakonec zvládl

Nečekanou zápletku přinesl zápas mezi prvním a posledním celkem Premier League. Watford odehrál na hřišti Liverpoolu vyrovnanou partii, rozhodla však efektivita v zakončení, díky které zůstaly tři body na Anfield Road. Oba góly domácích vstřelil Mohamed Salah, díky němuž zůstanou svěřenci manažera Jürgena Kloppa na čele tabulky minimálně s osmibodovým náskokem. Hosté po další ztrátě nadále kotví na dvacátém místě.

Zraněného Lovrena zastoupil v obraně Reds Gomez, na levém beku pak Robertsona nahradil Milner, v záloze zase dostal šanci Shaqiri. Hosté postrádali levého obránce Holebase, a tak se z pravého kraje přesunul na druhou stranu Kiko.

Namísto předzápasových očekávání si první velkou šanci vypracoval Watford. K míči se v 6. minutě dral Deeney, jenže jen trestuhodně netrefil. Domácí se zpočátku hledali, například Henderson ve 22. minutě střílel nad břevno. Hned za minutu na druhé straně taktéž nepřesně odpověděl Hughes.

Sršni si v první půli překvapivě vypracovali řadu šancí, avšak nervozita jim svazovala nohy. Ve 37. minutě předložil Capoue balón Doucourému, ale podobně jako Deeney z úvodu duelu kulatý nesmysl nezasáhl. Vzápětí přišel od Liverpoolu nemilosrdný trest. Mané vyslal dopředu Salaha, jenž si udělal prostor ke střele a svou slabší pravou nohou obstřelil brankáře Hornets Fostera - 1:0. Fotbalisté Watfordu byli snad prokletí, neboť ve 42. minutě opět netrefil balón Sarr, který se zjevil zcela sám před bránou.

Čtyři minuty po změně stran už musel Reds podržet gólman Alisson, když vytěsnil pokus Sarra z úhlu. Tři minuty poté se na druhé straně hlavou prosadil Mané, jeho zásah však kvůli postavení mimo hru neplatil. V 54. minutě mohli sršni znovu vyrovnat, jenže proti úniku Deulofeua se zaskvěl Alisson. Za dalších devět minut si šanci zase vypracovali domácí, konkrétně to byl Firmino, který prověřil Fostera. V 69. minutě vyslal ránu z dálky Henderson, prostor mezi třemi tyčemi však netrefil.

Liverpool postupem času utahoval šrouby a v 74. minutě musel Foster znovu zasahovat proti Firminovi. Šest minut poté si ale Reds málem vstřelili vlastní gól, konkrétně Van Dijkovi přiliš nevyšla malá domů, ta nakonec skončila v zámezí. Sršni se poté zmátořili a sahali po bodu, avšak Sarr i Doucouré nemířili přesně. A tak až v 90. minutě přidali domácí druhou pojišťovací branku. Střídající Origi ještě pobídku od Maného nevyužil, na zadní tyči ale celou akci dokončil svým druhým gólem v utkání Salah.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
LokoLFC

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
syraLFC

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 LFC

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Luc-Luc

5:0, Origi hattrick Sala, Mane

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

jak tam merali Salahov offside, nieco tak odporne som v sporte za 25 rokov co ho sledujem nevidel a to vratane MS v Koreji 2002.

Reagovat
smazaný uživatel

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale Maného gól měl platit. Takový offside pískat, to pak nemusí obránci vůbec bránit. Když jsem viděl ten záběr, kdy nohami i tělem byl Mané v rozhodující moment jasně mimo offside, tak jsem se radoval a pak to následně totálně nechápal, když mu tam domalovali nějakou potenciální uhlopříčku, to bylo fakt z mého pohledu tragické a neobjektivní. Byl to tedy vlastně offside kvůli jeho stínu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele