28. kolo
28.02.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwich si vyšlápl na Leicester a oživil naději na záchranu

Páteční předehrávka osmadvacátého kola přinesla výrazné překvapení, neboť poslední Norwich zaskočil třetí tým tabulky z Leicesteru a zvítězil 1:0. O jedinou trefu večera se parádní ranou dvacet minut před koncem postaral Jamal Lewis, zatímco hosté vyšli střelecky naprázdno i kvůli nečekané absenci svého nejlepšího střelce Jamieho Vardyho.

Canaries tak protrhli čtyřzápasovou šňůru bez ligového vítězství, a přestože zůstávají na dvacátém místě, jejich ztráta na první nesestupovou příčku se rázem smrskla na pouhé čtyři body. Také Leicester i po tomto nezdaru nepřijde o své výtečné postavení, ovšem s bilancí jediné výhry z posledních sedmi kol se jeho náskok rozplývá a po tomto kole může být v případě úspěchu čtvrté Chelsea již jen tříbodový.

Manažer Foxes Brendan Rodgers těsně před zápasem objasnil nečekanou absenci Jamieho Vardyho na zápasové soupisce, neboť nejlepší střelec Premier League si v tréninku přivodil drobné zranění lýtka, a na hrotu jej tak nahradil Kelechi Iheanacho. Nigerijský útočník měl průlom skóre na noze v závěru poločasu, ale z hloubi šestnáctky přestřelil a opakované záběry navíc odhalily, že si při zpracování těžkého pasu Péreze pomohl rukou.

Už předtím měli hosté blízko k prvnímu gólu večera, když se na konci rychlého kontru po pravé straně ocitl v palebné pozici Denis Praet, avšak střílený centr Pereiry zvládl instinktivně trefit pouze holení či kolenem a míč se akorát otřel o přední tyč. Navzdory střelecké převaze Leicesteru se tak o přestávce šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Bezprostředně po změně stran byly Foxes za svou aktivitu zdánlivě odměněny, když se povedenou křižnou ranou zpoza pokutového území prosadil Iheanacho, jenže videorozhodčí si všiml opět jeho drobného dotyku míče rukou v souboji s Benem Godfreym a jeho gól tak k nespokojenosti Brendana Rodgerse nebyl uznán.

Po přečkání této kritické chvilky se ke slovu poprvé výrazněji dostali domácí a Kasper Schmeichel se měl co ohánět, aby zvládl vytěsnit dalekonosnou ránu Ondreje Dudy. Slovenský reprezentant se vzápětí ocitl v ještě lepší pozici, avšak zakončení téměř z penaltového puntíku uspěchal a poslal míč přímo do středu branky s připraveným Schmeichelem.

Dudovy neproměněné šance ale nakonec Canaries mrzet nemusely, neboť v 70. minutě svou převahu přece jen zúročili. Aaronsův přetažený centr skončil na hranici šestnáctky u druhého beka Lewise, jenž využil prostoru, který mu na moment zkoprnělá obrana Leicesteru dopřála, a krásnou kroucenou ranou na vzdálenější tyč nedal Schmeichelovi šanci zasáhnout.

I když se v závěrečné dvacetiminutovce hosté těšili výrazné územní převaze, další větší brankovou příležitost proti obětavé a soustředěné defenzivě soupeře si již vytvořit nedokázali. Když v samém závěru z rychlého brejku neuspěl ani Josip Drmić, skončilo utkání překvapivou, ale nikoliv nezaslouženou výhrou Norwiche 1:0.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele