5. kolo
18.10.2020 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Mitrović kazil, co se dalo, i díky jeho selhání veze Fulham z Sheffieldu jen bod

Útočník Fulhamu Aleksandar Mitrović nebude mít po utkání v Sheffieldu lehké spaní. Srbský forvard na Bramall Lane neproměnil penaltu, zavinil gól do sítě vlastního celku a v závěru odmítl příležitost stát se hrdinou. I kvůli selhání opory vydolovali Cottagers jen remízu.

Ten však příliš nevoní ani Sheffieldu. Blades si sice stejně jako Chalupáři připsali první bod v sezóně, to však k uspokojení nestačí. Za plichtu ale byli United nakonec rádi, neboť do vedení šel soupeř. Dělbu bodů ale nakonec zařídil zkušený Billy Sharp.

Obranu Blades tentokrát vyztužil Lowe, zálohu posílil Norwood a v útoku se vedle McGoldricka postavil McBurnie. Také na straně hostů došlo ke třem změnám v sestavě. V defenzivě a středu pole nechyběli čerstvé posily na přestup a hostování Adarabioyo s Loftus-Cheekem, nasazení od první minuty si vysloužil také Lookman.

Jako první zahrozili v šesté minutě Cottagers. Mitrović přihrál Cairneyho, jenž prověřil brankáře United Ramsdalea. Tři minuty poté se činil také gólman Fulhamu Aréola, který měl co dělat, aby vytěsnil pokus Lundstrama. Za další dvě minuty vyhledal Basham hlavu McBrunie, jehož zakončení hlavou proletělo kolem tyče do zámezí. V 19. minutě zasáhla Sheffield nepříjemná komplikace, neboť zraněný Lowe musel na trávníku přepustit místo Jacku Robinsonovi.

O čtyři minuty později roběhl McBurnie na levé straně Stevense, jehož křižnou ránu po zemi lapil Aréola. Sedmadvacetiletý Francouz podržel Chalupáře také ve 29. minutě, kdy skvěle vyrazil hlavičku McBurnieho po centru od Bergeho. Osm minut nato již domácí rozvlnili síť, přihrávající Berge ale stál v ofsajdu a branku McBurnieho sudí Marriner odvolal.

Krátce po změně stran hlavičkoval z nebezpečné pozice McBurnie, našel ale pouze Aréolovy rukavice, případný zásah by navíc jistě neplatil kvůli ofsajdu skotského forvarda. V 50. minutě nečekaně zachyboval Ramsdale, jenž nezachytil centr z pravé strany, následně ovšem zaváhání napravil, když vychytal zakončujícího Lookmana. Pět minut nato dostal Fulham obrovskou šanci ke skórování. Jack Robinson zahrál ve vlastním vápně neohrabaně rukou, jenže nařízenou penaltu zahodil Mitrović, který s pomocí břevna přestřelil.

V 60. minutě vyslal ambiciózní pokus z velké dálky McGoldrick, ke štěstí mu však hodně chybělo. V 76. minutě už se konečně měnilo skóre. Lookman nejprve oklamal Bergeho, následně se šťastně dostal do pokutového území přes Bashama a tvrdou střelou levačkou nedal Ramsdaleovi šanci. Vzápětí mohl náskok Cottagers navýšit Mitrović, Ramsdale však tentokrát pohotově zasáhl.

Místo druhého gólu v síti United přišlo vyrovnání. Mitrović v 83. minutě po standardní situaci fauloval před vlastní bránou, což odhalil až videorozhodčí. Blades nicméně dostaly k dispozici pokutový kop, který bez potíží proměnil Sharp. Své zaváhání mohl Mitrović dvakrát odčinit v nastaveném čase, avšak ani jeden ze dvou hlavičkových pokusů se nevměstnal mezi tři tyče.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
kattos

To je nadpis

Autor měl sazeno a nevyšlo?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele