19. kolo
16.01.2021 13:30 CET
2 : 3
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů West Bromwiche (© AFP)

West Brom překvapil Wolves

Překvapivé vítězství 3:2 vybojovali fotbalisté West Bromwich Albion v devatenáctém kole Premier League na půdě Wolverhamptonu. V zápase došlo hned ke dvěma obratům, hosté totiž šli do vedení po Pereirově gólu z penalty Následovaly branky Silvy a Bolyho, na které však po přestávce reagovali Ajayi a znovu z penalty Pereira.

Hned v osmé minutě bylo rušno. Willy Boly na hranici pokutového území předvedl šlapáka na Calluma Robinsona, který se zřítil k zemi a rozhodčí odpískal faul. Nakonec to byla penalta, kterou potvrdilo i video. Na penaltový puntík si postavil míč Matheus Pereira, který to zvládl naprosto s přehledem. Balón poslal doleva, zatímco gólman šel doprava.

West Brom mohl ve 31. minutě vézt už o dva góly. Po centru si hosté dvakrát prodloužili míč hlavou, následně se do dobré střelecké pozice dostal Callum Robinson, kterého ale Rui Patrício dobře vychytal.

Ve 38. minutě bylo srovnáno. Standardka Pedra Neta příliš nebezpečná nebyla, ale domácí vzápětí vrátili míč zpět do vřavy, kde Willy Boly vymyslel výbornou patičku na Fábia Silvu, který následně obstřelil Davida Buttona.

Domácí za dalších pět minut zkompletovali obrat. Další centr od rohového praporku nedokázali hosté poslat pryč, v nepřehledné situaci se tak balón odrazil k Willymu Bolymu, který okamžitě skóroval a dokonale tak odčinil svůj předchozí penaltový zákrok.

Hosté zničehonic v 52. minutě srovnali. Autové vhazování letělo až do pokutového území, kde se k první hlavičce dostal Kyle Bartley. Ten míč prodloužil za sebe, kde už zakončoval Semi Ajayi, který dokonale překvapil Ruie Patrícia vysokou a padající střelou.

Callum Robinson dostal přihrávku do pokutového území, kde se pokoušel o zpracování, ale v tom mu zabránil Conor Coady, který si ale pomohl faulem, a tak dostali hosté k dispozici druhý pokutový kop v zápase. Matheus Pereira ani při této penaltě neměl žádné problémy, protože Rui Patrício šel opět na špatnou stranu, takže nebylo co řešit.

Patrick Cutrone mohl být v 83. minutě domácím hrdinou, protože si u levé tyče našel odražený míč a okamžitě pálil volejem, jenže míč si to po odrazu od země zamířil jen nad bránu.

V tabulce se tak postavení ani jednoho týmu nezměnilo, Wolves jsou čtrnáctí, West Brom předposlední, avšak ztrátu na sedmnáctou nesestupovou pozici stáhl na čtyři body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele