20. kolo
28.12.2021 16:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta a Jeffrey Schlupp (© AFP)

Eagles si spravili chuť proti trápícím se Kanárkům

Domácí rozhodli o svém jasném vítězství už v prvním poločase, kdy se postupně trefili Edouard, Mateta a Schlupp. Norwich naopak nepředvedl téměř nic a zaslouženě opět prohrál.

Crystal Palace se poslední zápasy příliš nevydařily a na svého dnešní soupeře z Norwiche proto od začátku nastoupili domácí pořádně zostra. A v 7. minutě dostali velkou příležitost k otevření skóre, když hostující McLean ve vápně jednoznačně fauloval Hughese a Eagles dostali možnost pokutového kopu. K tomu se postavil Odsonne Edouard a prudkou umístěnou ranou k tyči nedal Gunnovi šanci.

Vedoucí branka dodala domácím sebevědomí a v pohodě kontrolovali vývoj zápasu. Až v 37. minutě poprvé zahrozil Norwich, jenže Tzolis nezvládl v dobré pozici ve vápně zakončení. A tak přišel okamžitý trest na druhé straně a Jean Philippe-Matetu ve 38. minutě navýšil už na 2:0. Mateta byl na konci rychlé kombinace Orlů, kdy po dlouhé přihrávce na pravé straně načasoval ideální moment na zpětný pas Edouard a právě Mateta uklidil míč z první nekompromisně do sítě.

Kanárci měli v tu chvíli určitě v hlavě nedávný debakl s Arsenalem 0:5 a jejich slabý výkon podtrhl ve 42. minutě třetím gólem Eagles záložník Jeff Schlupp. Odsonne Edouard se snažil obejít ve vápně několik soupeřů, ale o míč přišel. Ten se však příhodně odrazil právě ke Schluppovi a jeho tvrdou ránu z úhlu nedokázal hostující gólman lapit.

Druhý poločas probíhal v mnohem klidnějším duchu, Schluppův pokus v 59. minutě skvěle zneškodnil Gunn, stejně jako krátce na to vychytal Guaita střílejícího Plachetu. Na další odpor se už však Kanárci nezmohli a Crystal Palace si tak v pohodě dokráčel pro zasloužené tři body.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5,91. Tento verzajk nemuže bukvici vyjít.

Reagovat
smazaný uživatel

Už to má na stole. Kolik tam dá??

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele