3. kolo
28.08.2021 13:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Gabriel Jesus (© AFP)

Citizens deklasovali Arsenal vysoko 5:0

Trápení londýnského Arsenalu nezná mezí. Manchester City sice byl před utkáním jasným favoritem, přesto se ale nečekalo, že bude mít utkání až takhle jasný průběh. Gunners na svého soka stačili jen v úvodních pěti minutách, po čtvrthodince už byl rozdíl ve skóre dvoubrankový, a když si po půlhodině hry připsal po nesmyslném zákroku červenou kartu Granit Xhaka, zbývalo jen vyřešit, kolik branek londýnský celek ještě do konce zápasu inkasuje. Pep Guardiola tak i ve druhém domácím zápase v této ligové sezóně zvítězil vysoko 5:0.

Úvodní minuty trochu překvapivě patřily hostujícímu týmu, Manchester City se nedokázal dostat do svého obvyklého tempa a byl to tak Arsenal, kdo měl míč častěji na svých kopačkách. Jenže to k ničemu nevedlo, naopak z první nebezpečnější akce domácích hned zapršelo. Bernardo Silva vyslal hezký míč do pravého křídla na Jesuse, který se šikovně uvolnil a do vápna poslal hezký centr, který trestuhodně podskočil stoper Chambers a záložník Gündogan tak měl už hodně lehkou úlohu.

O pět minut později bylo pro hosty ještě hůře, Citizens se sice rozehrávka volného přímého kopu vůbec nepovedla, jenže obránce Soares místo odkopu pouze promáchl, a tak míč propadl až ke zcela osamocenému Torresovi, který zvýšil na 2:0.

Po pětatřiceti minutách svým spoluhráčům situaci pořádně zkomplikoval záložník Xhaka. Ten šel zcela zbytečně do nebezpečného skluzu proti Cancelovi a za svou agresivitu si od sudího Atkinsona vysloužil rovnou červenou kartu. Arsenal v oslabení působil již zcela odevzdaným dojmem a do poločasu ještě jednou inkasoval, když se ze strany před branku proháčkoval Grealish a míč před odkrytou svatyni předložil Jesusovi, který jej bez potíží dopravil do sítě.

Na startu druhého dějství se zpoza vápna opřel do míče záložník Rodri a jeho rána zaplula přesně k tyči, brankář Leno byl zcela bez šance. V další šanci odmítl zvýšení skóre záložník Sterling, který hlavičkou přestřelil. Tentýž hráč se o chvilku později řítil z pravé strany do samostatného úniku, nevyřešil jej však dobře, když pouze nastřelil brankáře Lena.

Od potupného bůra však Arsenal zachránit stejně nedokázal, po krásném centru Mahreze si totiž za obranu naběhl Torres, k míči se dostal dříve než vybíhající Leno a hlavičkou upravil na konečných 5:0. Mikel Arteta tak se svým celkem zůstává na chvostu ligové tabulky a nepřipsal si zatím ani jediný ligový bod - není tak překvapením, že je budoucnost španělského manažera před reprezentační přestávkou značně nejistá.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (23)

Přidat komentář
diastan

1,28

na takový Leeds doma bylo nad 1,4 ...

Reagovat
t0mmy33MCFC

jn to je sileny zvlast kdyz Arsenal uz potrebuje nejaky bod, ale pravda, ze posledni dobou nam to proti nim celkem jde

Reagovat
smazaný uživatel

V hcp krasnych 2,05

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
Devil

3 zápasy- 0 bodů pro Gunners.....tady není o čem

....ten kurz až se mi nechce věřit kam to Arsenal dopracoval

Reagovat
Pharrell

Reagovat
MCFC_8

2:0

Reagovat
Mikesh

5:0

Reagovat
VojtovaChelsea

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Moje maličkost

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nemate tu nekdo Telly pls? Potrebuju pripojit jedno zarizeni. Rad prispeju mesicne. Kdyztak SZ. Diky

Reagovat
Moje maličkost

Mám, nedám. Potřebuji obě. To já jen abys se mnou nepočítal. Jinak samozřejmě nemám potřebu machrovat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Obe? Ona tam je moznost mit 4, ne?

Reagovat
Moje maličkost

Mam jen dvě možnosti. Fakt.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Slusny zacatek

Reagovat
smazaný uživatel

Víc easyyy to být nemohlo po 1. zápase Arsenalu jsem věděl, že budou mít 0 gólů a 0 bodů a stalo se s 0 střelama na bránu za zápas proti City taky co jiného čekat

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Arsenal je uplne v prdeli....Arstrejda by ho mel dobrovolne opustit

Reagovat
smazaný uživatel

Nové dno ARSENkanáLU Už je první v tabulce ale od konce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele