26. kolo
19.02.2022 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Stuart Armstrong (© AFP)

Krize Evertonu dál trvá, padl se Saints

Southampton porazil v duelu 26. kola Premier League Everton 2:0. O góly se ve druhém poločase postarali Stuart Armstrong a Shane Long.

V úvodu utkání sice byli aktivnější hosté, ale první šanci měl v osmé minutě domácí celek. Che Adams dostal přihrávku za obranu, ale nedokázal dostat míč za vyběhnutého Pickforda, který jej vyrazil pryč. Ve 32. minutě James Ward-Prowse poslal nízký centr z rohového kopu na malé vápno, což hosty překvapilo a nechali úplně samotného Tina Livramenta. Ten balon šikovně tečoval, bohužel pro něj jen do připraveného Pickforda.

Ve 48. minutě rozehráli hosté nakrátko rohový kop a míč poté do pokutového území poslal Donny van de Beek. Do zakončení se dostal Dominic Calvert-Lewin, který dokázal skórovat, ale jeho radost trvala jen chvíli. Společně s Richarlisonem byli v době centru v ofsajdu.

A tak se v 52. minutě prosadil Southampton. Vše začala zbytečná chyba Evertonu v rozehrávce. Romeu dal na hranici vápna míč Adamsovi, ten jej poté přenechal ještě lépe postavenému Stuartu Armstrongovi, který zamířil přesně k levé tyči, kam se Pickford natahoval marně.

V 73. minutě pálil Walker-Peters a nebyla to úplně gólová střela, ale míč mírně tečoval do protipohybu brankáře Holgate. Naštěstí pro hosty Pickford ještě stihl natáhnout pravou ruku a balon zastavil.

Saints potvrdili svou výhru v 84. minutě. Romeu vytáhl Armstronga, kterého nikdo neatakoval, a tak v klidu prošel až na dosah pokutového území. Tam přihrál do pravého křídla na Livramenta, jehož nadýchaný centr uklidil hlavou na zadní tyči do sítě Shane Long. Ani přítomnost tří obránců Toffees jej při zakončení nijak neomezila.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele