21. kolo
22.01.2023 17:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Eddie Nketiah (© AFP)

Ve šlágru kola Arsenal porazil Man Utd 3:2, v 90. minutě rozhodl Nketiah

Arsenal porazil ve šlágru 21. kola Premier League Manchester United 3:2. Hosté šli do vedení v 17. minutě po brance Rashforda. Domácí vyrovnali ve 24. minutě, kdy se hlavičkou prosadil Nketiah. Po přestávce Arsenal dominoval, ale na jeho druhý gól našel MU opět odpověď. Duel rozhodl v 90. minutě Nketiah, který vstřelil svou druhou branku v zápase a zařídil tak Arsenalu důležité tři body.

Arsenal vlétl do utkání a již v druhé minutě promarnil vyloženou šanci Ødegaard, jehož pokus směřující do brány zastavil jeden z obránců United. Za okamžik se ve vápně dostal k dorážce Partey, ale jeho střela mířila o kousek vedle. Úvodní nápor domácího týmu vedl ke dvěma dalším příležitostem. Martinelli byl v rozmezí několika minut dvakrát blízko gólu, poprvé mu radost zmařil jeden z obránců, který jeho střelu zblokoval mimo. V druhém případě poslal brazilský křídelník balón vedle pravé tyče.

Man Utd se štěstím přečkal divokých 15 minut a vzápětí sám udeřil. V 17. minutě se Rashford prezentoval krásnou samostatnou akcí, kterou korunoval gólovou střelou k levé tyči. V 19. minutě White zajel do protihráče a posléze byl odměněn žlutou kartou. Ve 22. minutě se mohl po centru z rohového kopu prosadit Martinelli, svůj pokus však nasměřoval těsně vedle pravé tyče.

Ve 24. minutě už se domácí dočkali. Xhaka vyslal krásný centr do pokutového území, na přesný balón si naskočil Nketiah a hlavičkou do pravé šibenice nedal brankáři šanci. O čtyři minuty krásně pálil z hranice vápna McTominay, ale Ramsdale předvedl výtečný zákrok a nepřipustil změnu skóre. Ve zbytku prvního poločasu už se ani jeden tým do žádné vyložené šance nedostal, a tak se šlo do šaten za stavu 1:1.

Po přestávce šel Arsenal do vedení. V 53. minutě se Saka odhodlal ke střele ze střední vzdálenosti, a že to bylo nejlepší možné řešení, se ukázalo vzápětí. Jeho prudká střela po zemi zapadla přesně k levé tyči za bezmocného De Geu. V 55. minutě se Rashford prokličkoval přes několik hráčů až do pokutového území, ovšem jeho následnou střelu bravurně zneškodnil Ramsdale. V 59. minutě už se United dočkali. Martínez se v malém vápně dostal k odraženému balónu a hlavou jej uklidil pod břevno.

Diváci se určitě nenudili, jelikož se hra neustále přelévala z jedné strany na druhou. V 70. minutě se mohl znovu prosadit Saka, který z hranice vápna nastřelil levou tyč. V dalších minutách Gunners zahrozili z několika standardních situací, nicméně branku nevstřelili. V 83. minutě přitvrdil v souboji Shaw a sudí to okamžitě potrestal žlutou kartou. O minutu později promarnil tutovku Nketiah, jehož pokus směřující do branky famózně zastavil De Gea. Arsenal v závěru utkání stupňoval tlak a soupeře téměř nepustil k míči.

V 90. minutě aktivita domácích přinesla své ovoce. Ødegaard krásně našel úplně osamoceného Nketiaha a ten uklidil míč doprostřed brány. Regulérnost branky ještě chvilku zkoumal VAR, ale nakonec bylo rozhodnuto, že gól platí.

Arsenal důležitý zápas zvládl a po výhře 3:2 vede ligu o pět bodů před Man City, Gunners navíc mají jedno utkání k dobru. Man Utd klesl na čtvrtou pozici.

Autor: Jan Keňo / whoscored.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

1:2

Reagovat
Petr Keš

Každý z nás chce výhru domácích, tak uvidíme jestli na konci nebude bod zlatej.

Reagovat
fcb+mufc

2-2

Reagovat
Pharrell

3:1 AFC

Reagovat
Naseroslosos23

Já jsem sice velký fan Guardioly, ale Arsenal za letošní výkony si určitě titul zaslouží víc...jediná sázka která se mi tady zdá celkem real je že se trefí Odegaard a pak snad to bude přestřelka...třeba 3:3 by bylo fajn

Reagovat
Naseroslosos23

Já jsem sice velký fan Guardioly, ale Arsenal za letošní výkony si určitě titul zaslouží víc...jediná sázka která se mi tady zdá celkem real je že se trefí Odegaard a pak snad to bude přestřelka...třeba 3:3 by bylo fajn

Reagovat
oli9

2:2

Reagovat
Kuba94

0:2 vyhrajeme

Reagovat
Pharrell

3:2 ft ale 2g MU si teda trefil

Reagovat
Kuba94

Stane se

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele