20. kolo
13.01.2023 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Emeryho práce přináší ovoce, Aston Villa doma zaslouženě porazila Leeds

Aston Villa na domácím hřišti předvedla bojovný výkon a porazila Leeds 2:1. Skóre otevřel ve 3. minutě Bailey, ve druhé půli pak zvyšoval Buendía a za hosty dokázal už jen snížit střídající Bamford.

Svěřenci Unaie Emeryho vstoupili do domácího utkání nejlépe jak mohli, hned ve třetí minutě totiž otevřeli skóre zápasu po skvěle provedeném brejku. Leeds zahrával rohový kop, Ashley Young dokázal míč odkopnout na polovinu soupeře, kde si jej našel Boubacar Kamara. Ten potáhl míč až k soupeřícímu vápnu a následně jej přihrál Leonu Baileymu, jenž střelou na zadní tyč nedal brankáři Meslierovi šanci.

V následujících minutách převzali otěže zápasu hosté, za zmínku rozhodně stojí například situace z pětadvacáté minuty, kdy se hráči Leedsu dožadovali penalty po zákroku na Rodriga, píšťalka rozhodčího Olivera však zůstala němá. Tlak hostů se stupňoval až do samého závěru první půle, ve 42. minutě nejprve jasnému vyrovnání z nohy Rodriga zabránil skluzující debutant Álex Moreno, o několik chvil zahodil obrovskou šanci Harrison. V nastavení první půle se už sice z branky radoval španělský útočník Rodrigo, jeho gól však nebyl pro ofsajd uznán.

V druhém poločase byli aktivnější domácí a v 64. minutě se dočkali zasloužené druhé branky v zápase. Prudkou střelu Leona Baileyho dokázal Meslier vyrazit pouze před sebe, kde si míč našel Emiliano Buendía a hlavičkou překonal bezmocného francouzského gólmana. Když už to vypadalo, že si Aston Villa bez problémů pohlídá dvoubrankové vedení, tak v 83. minutě z ojedinělé šance Leedsu skóroval střídající Patrick Bamford, a tak bylo v závěru utkání o zajímavost postaráno.

Leeds však kýženou vyrovnávací branku nevstřelil, a tak se po osmnácti odehraných zápasech nachází na průběžné 14. příčce, domácí Villains jsou po dnešní výhře jedenáctí.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

N dvojku snad mužou v sk zapomenout.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele