8. kolo
16.09.2022 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jacob Ramsey (© AFP)

Aston Villa utrpěla letošní druhé ligové vítězství. Southampton srazil Ramsey

Týmy, které se v letošní sezoně zatím docela trápí, svedlo k vzájemnému souboji sedmé kolo anglické Premier League. Velmi průměrný zápas nabídl minimum šancí, zejména svěřenci Ralpha Hasenhüttla si musí sáhnout do svědomí; vyslali jedinou střelu na bránu a prohráli 0:1.

Minuta ticha za zesnulou panovnici a nová verze britské hymny "god save the king” předcházely začátku pátečního střetnutí ve Villa Parku. To na hřišti platili za pomyslné krále první půlhodinku zejména obránci obou celků. Pro nestranného diváka nepříliš zajímavý začátek zápasu odšpuntoval až Philippe Coutinho, který po pěkné individuální akci vysoko přestřelil.

Stejný hráč se o chvíli později dostával k o poznání nebezpečnějšímu zakončení. Úplně zapomenutý na zadní tyči se dostal k hlavičce, ale hostující brankář Bazunu ji dokázal vytěsnit na roh. Po něm se už svěřenci manažera Stevena Gerrarda radovali. Po rozehrání nakrátko a centru Coutinha hlavičkoval Watkins, Bazunu vytáhl krásným zákrokem míč na břevno, jenže z následné dorážky se již, opět o břevno, prosadil Jacob Ramsey a Aston Villa tak ve 42. minutě vedla.

Vedení mohl ještě do poločasu zdvojnásobit Bailey, jenže jeho přízemní střelu k levé tyči ztečoval mimo hostující svatyni Perraud, takže první půle skončila výsledkem 1:0.

A jestli byl začátek první půle poměrně nudný, při začátku druhého museli někteří fanoušci na svých sedačkách téměř usínat. Za zmínku stojí snad jen střela Ramseyho z velmi dobré pozice z devětapadesáté minuty, která pravděpodobně mířila mezi tři tyče, ale byla zablokována Salisuem. A když diváci ani do sedmdesáté minuty nemohli zatleskat povedeným fotbalovým akcím, zatleskali alespoň, po dobu jedné minuty, památce Alžběty II., kterou si tak připomněli během večera podruhé.

O mírný vzruch se postaral až v 87. minutě Ashley Young, když se dostal k odraženému míči a vyzkoušel to z hranice pokutového území, ale mířidla si příliš neseřídil a střela skončila o pár metrů vedle. Až ve čtvrté minutě nastaveného času se k náznaku šance dostali i The Saints. K rozehrání standardní situace se postavil kdo jiný, než Ward-Prowse, nacentroval na Stuarta Armstronga, ale ten hlavičkoval těsně vedle.

Villans se tak poprvé v letošní sezoně podařilo udržet čisté konto a v tabulce se dotáhli na svého dnešního soupeře. Oba týmy mají nyní stejný počet bodů, jako odehraných zápasů, tedy sedm a okupují dvanácté, respektive třinácté místo.

Autor: Filip Vítek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele