8. kolo
18.09.2022 13:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Fábio Vieira (© AFP)

Gunners bez problémů vyřídili Brentford

Brentford prohrál v londýnském derby v rámci osmého kola Premier League s Arsenalem 0:3. O vítězství kanonýrů rozhodli William Saliba, Gabriel Jesus a Fábio Viera.

Arsenal se hned od začátku ujal taktovky a kontroloval vývoj utkání. A na první gól moc dlouho nečekal, prosadil se už v sedmnácté minutě. Bukayo Saka se ujal rozehrávky rohového kopu a přesně našel hlavu Williama Saliby, jehož bránění hodně odfláknul Ivan Toney. Hlavička se odrazila od tyčky a poté ji gólman Raya volejbalově vyrazil, po několika vteřinách však gólová technologie hlavnímu rozhodčímu Cooteovi zahlásila, že míč už byl celým objemem v bráně.

Jinak to však na Community Stadium vypadalo, že diváci ještě truchlí nad odchodem královny. Ponurou atmosféru narušila až druhá branka Arsenalu ve 28. minutě. Domácí nechali před pokutovým územím až příliš mnoho prostoru pro Granita Xhaku, který měl dost času na to, aby se rozmyslel, co s míčem udělá. Nakonec vyslal do pokutového území nadýchaný oblouček, na který se do vzduchu pověsil Gabriel Jesus, jehož prudkou hlavičku gólman Raya jen srazil do vlastní sítě.

Domácím se v průběhu prvního poločasu nepodařilo na skvěle hrající Arsenal nic vymyslet, naopak pohodově naladění Gunners po přestávce znovu udeřili. Letní posila z Porta Fábio Vieira si převzal balon asi třicet metrů od brány, pečlivě si jej připravil a vyslal parádní ránu, která se od tyče odrazila ze bezmocného Rayu. Po hodině hry mohl svůj druhý gól přidat Gabriel Jesus, který si narazil s Xhakou, ale z rohu malého vápna gólmana Bees nepropálil.

Arsenal měl ofenzivní choutky i nadále a Brentford působil hodně odevzdaně. Kromě střely nad z přímého kopu v podání Ivana Toneyho ani domácí nic nevymysleli. To Tierney sklepl na hraně vápna pod sebe Martinelliho přihrávku přesně do kroku Bukaya Saky, jeho střelu z první Raya výtečně vyrazil. V nastavení přepsal historii soutěže patnáctiletý Ethan Nwaneri, který se stal nejmladším fotbalistou, který kdy do soutěže nastoupil.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
pesky passer-by

0:7

Reagovat
Majomit

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele