20. kolo
15.01.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Kai Havertz a Benoît Badiashile (© AFP)

Havertz zachránil tápající Chelsea

Chelsea zvládla střet dvou londýnských celků a ve 20. kole Premier League porazila Crystal Palace 1:0. Zápas ve druhém poločase rozhodl Kai Havertz, který tak zajistil Blues důležité tři body.

Chelsea se v poslední době příliš nedaří a i nyní to byl její soupeř, kdo se ve dvacáté minutě dostal jako první do šance. Kousek za pokutovým územím se k balonu dostal Michael Olise, který posléze i napřáhl ke střele. Kepa měl co dělat, aby jeho ránu vyškrábl alespoň na rohový kop. Domácí však na nic nečekali a za chvíli způsobili pozdvižení také. Po Ziyechově rohu a několika hlavičkách se ke střele po zemi dostal Silva a Guaita musel vytáhnout pohotový zákrok.

Po půlhodině hry opět centroval Ziyech, tentokrát ze hry našel Havertze, jenže jeho hlavička mířila těsně nad bránu. Před přestávkou si ještě oba celky stihly připravit obrovskou šanci. Jako první Blues, když Gallagher na pravé straně vyvezl balon a našel Halla, který z úhlu po prudké pasu těsně minul. Na druhé straně se centr od rohového praporku stočil k první tyči, kde byl Schlupp a jeho prudkou hlavičku musel Kepa vyrážet opravdu povedeným reflexem.

Gólu se tak na Stamford Bridge dočkali až v 64. minutě. Domácí po rohovém kopu chvíli kombinovali, až se snesl centr do vápna, tam si naskočil na hlavičku Havertz, na jehož ránu neměl Guaita žádnou šanci reagovat. Ani jeden z týmů už se poté do konce utkání na žádnou zajímavější akci nezmohl, a tak zůstali tři body svěřencům Grahama Pottera.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele