9. kolo
01.10.2022 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Conor Gallagher (© AFP)

Chelsea v poslední minutě rozhodla

Crystal Palace v souboji londýnských celků prohrál v devátém kole Premier League s Chelsea 1:2. Domácí šli do vedení po gólu Odsonneho Edouarda, hosté však vývoj nejprve zásluhou Pierra-Emericka Aubameyanga vyrovnali a v poslední minutě rozhodl Conor Gallagher.

Domácí Eagles překvapili favorizovanou Chelsea a už v sedmé minutě se ujali vedení. Na pravé straně dostal prostor k odcentrování Jordan Ayew a v pokutovém území našel spoluhráče Odsonneho Edourda, který nekompromisně poslal balon za Kepova záda. Hosté ihned zahájili plán na odvetný krok, když Havertz našel Mounta, jehož hlavičkový pokus jen těsně minul domácí bránu. Netrvalo dlouho a ke dvěma ranám se dostal Raheem Sterling, jenž nejprve trefil blokujícího obránce a podruhé zamířil do tyče.

Graham Potter musel nervózně očekávat, jak hlavní sudí ve 34. minutě rozhodne ohledně hry rukou Thiaga Silvy. Po prohlédnutí záznamu a konzultaci s VAR se však rozhodl pouze pro žlutou kartu, kterou původně udělil. Blues však ještě před přestávkou dokázali vyrovnat. Na hranici pokutového území vyhrál velmi důležitý hlavičkový souboj Thiago Silva, balon nasměroval na Pierra-Emericka Aubameyanga, který nekompromisně skóroval z otočky.

Ve druhém poločase to dlouho vypadalo, že se toto londýnské derby obejde bez vítěze, Chelsea ale nakonec byla proti. K balonu se totiž za pokutovým územím dostal Conor Gallagher, který napřáhl k nádherné ráně a vymetl horní růžek Guaitovy brány. Pro Eagles hodně krutý závěr po výborně odbráněné druhé polovině zápase s papírově favorizovaným sokem.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com, chelseafc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele