18. kolo
31.12.2022 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Fulhamu (© AFP)

Chvilka geniality Warda-Prowse neodčinila kapitánovo zaváhání. Fulham udeřil v závěru

Fulham si v zápase 18. kola Premier League poradil s posledním Southamptonem těsným rozdílem 2:1. Londýnský celek strávil většinu utkání s míčem na kopačce, trápil se však v koncovce. Za celý první poločas vůbec nevystřelil na branku, díky vlastnímu gólu hostujícího kapitána Jamese Warda-Prowse však šel do kabin s jednobrankovým náskokem. Ten sice sám hostující kapitán po přestávce smazal, tři body domácím však nakonec vystřelil Joao Palhinha.

Fulham si po návratu do nejvyšší soutěže vedl obstojně a pohybem v horní polovině tabulky jistě nejednoho fanouška mile překvapil. Na druhé straně Southampton se topil na posledním místě a nevypadalo to s ním dobře. Jedním z rozdílových hráčů byl pro domácí Aleksandar Mitrovič, jenž si nezapomněl střeleckou formu v nižší lize a svými výkony týmu značně pomáhal.

Ve 12. minutě se však předvedl jeho kolega v ofenzivě Willian, který byl blízko otevření skóre utkání. Rychlou kombinaci z levého křídla završil pohotově vyslaným projektilem na úrovni vápna, místo šibenice ale rána rozvlnila boční síť. Zčistajasna pak běžel ve 20. minutě sám vstříc bráně na druhé straně Ché Adams. Osamocený průnik završil anglický rychlík obstřelem na zadní tyč, na to ovšem byl v bráně připraven Bernd Leno. Ve 32. minutě pak byl k vidění kousek fotbalové magie v podobě nacvičeného signálu z rohového kopu. Willianem přetažený míč za hranici vápna sednul přímo na kopačku Andrease Pereiry a ten propálil vše, co mu stálo v cestě. Mezi tři tyče však pomohl tečí dopravit balon Ward-Prowse.

Neštěstí před vlastní bránou vynahradil anglický záložník ukázáním toho nejlepšího ze své disciplíny. V 55. minutě totiž Ward-Prowse ukázkovou ranou přidal svůj 15. přesný zásah z přímého kopu v Premier League. Zpátky do vedení mohli jít v 74. minutě domácí. Nadějný centr se odrazil až ke Kennymu Tetemu dobíhajícímu z druhé vlny, ten však v rychlosti nedokázal usměrnit zakončení. Chalupáři v závěru stupňovali tlak a nakonec dokázali vytěžit ze své snahy maximum. Dosud jediná střela na bránu v zápase pro ně totiž znamenala zisk tří bodů. Palhinha byl na zadní tyči připraven doklepnout do brány prodloužený roh a přesně to taky hlavou udělal. Těsně před konečným hvizdem pak mohl z penalty pojistit výsledek Aleksandar Mitrovič, gólman ho však vystihl.

Fulham další výhrou výborně uzavřel letošní rok v horní polovině tabulky. Pokračovat v dalších bodových ziscích bude chtít 3. ledna na hřišti Leicesteru. Southampton se naopak nedokázal odlepit ode dna tabulky a svůj osud bude mít šanci obrátit k lepšímu o den později proti Nottinghamu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Votava

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad se nebude předčasně v sázkovkách bouchat šampáno.

Reagovat
oli9

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele