12. kolo
19.10.2022 20:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Darwin Núňez (© AFP)

Liverpool doma udolal West Ham

Liverpool v utkání vloženého dvanáctého kola Premier League porazil West Ham United 1:0. Jedinou branku utkání vstřelil probuzený střelec Darwin Núñez, Jarrod Bowen na opačné straně neproměnil pokutový kop.

První větší příležitost měli domácí ve 22. minutě a hned to skončilo gólem. Tsimikas se uvolnil přes bránícího soupeře a odcentroval do pokutového území, kde přesně našel Darwina Núñeze, jehož hlavičku neměl Fabianski šanci chytit. Uruguayský útočník mohl po minutě přidat další branku, když využil obrovské hrubky Zoumy, ale hostujícího gólmana v samostatném úniku tentokrát překonat nezvládl. Núñez měl další velkou šanci pět minut před přestávkou, ovšem tentokrát jeho dělovka mířila do tyče.

Ve 41. minutě se k zemi zřítil Bowen po kontaktu s Gomezem a hlavní sudí posléze přerušil hru, aby se mohl podívat na záznam. Po konzultaci s video sudím bylo jasno, West Ham dostal k dispozici pokutový kop. Rozehrávky se ujal sám faulovaný Jarrod Bowen, jenže brankář Allison vystihl směr jeho kopu, a skóre se tak neměnilo. Až v sedmdesáté minutě vysoko nakopnutý balon od Zoumy našel překvapivě Benrahmu, který v dobrém postavení našel pouze náruč Alissona.

Čtvrt hodiny před koncem měli domácí k dispozici rohový kop, po kterém vznikla skrumáž před bránou. V té se nejlépe zorientoval Curtis Jones, který svým pokusem z hranice vápna jen těsně minul bránu. Kladiváři ještě měli před koncem šanci na vyrovnání, avšak ve velké příležitosti selhal jak Jarrod Bowen, tak Tomáš Souček. West Ham tak odjel z Anfield Road s prázdnou, Liverpool oslavil hubenou výhru a navázal na vítězství s Manchesterem City.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
OnlyWHU

Łukasz Fabiański, - Vladimír Coufal, Kort Zouma (Craig Dawson) Thilo Kehrer, Aaron Cresswell - Tomáš Souček, Declan Rice - Jarrod Bowen, Lucas Paquetá, Pablo Fornals - Michail Antonio

Reagovat
OnlyWHU

Tisíckrát škoda neproměněný penalty. Za tvrdě odpracovaný výkon a výbornou druhou půli bychom si bod zasloužili. Výjimečně jsem před zápasem navrhnul sestavy. Až na maroda Paquetu na ni trvám. Efektivita Scamacci byla nulová a Johnson opět tragický. Devět z jeho deseti míčů vždy končí u soupeře nebo v autu. Škoda, přeškoda, naši hráči do toho vložili všechno. Na Liverpoolu byl v závěru znát únava z předchozího utkání s MC. Najdeme někoho na penalty? A když už jsem dnes u toho kritizování, tak se otřu i o Bosákův komentář na Canal+. Ty jeho moudra, co nejlepší světoví hráči mají nebo měli udělat, plus nekonečný a únavný statistiky mě v závěru donutili vypnout zvuk. Hned v pondělí musíme vlítnout na Bournemouth. Jenom výhra!!!! COYI!!!!

Reagovat
Kuba94

Je Moyes ten pravý pro vás? Máš sice očekávání, ale je to v jeho silách ještě víc kam dotáhnout? Ta konkurence kolem West hamu je letos ještě větší a silnější. Může ta hra, výsledky být lepší?

Reagovat
OnlyWHU

Moyes si zaslouží největší trpělivost. WHU je nyní za začátkem dramatický obměny zákl. kádru. To se týká všech 32+ a bohužel i našich dvou playerů. Suk by byl skvělej, ale má problémy ve fotbalovým myšlení a v přesnosti hry nohou. Cuf je příkladný dříč, sympaťák, ale proti nejlepším světovým útočníkům je příliš prostupný v obranný fázi. PL není naše liga. Paradoxem je, že jejich mediální statistiky jsou nadprůměrný. To je ale jen můj krirtický názor. Před Moyesem je teď moře koncepční práce a nejsem si při jeho konzervativním přístupu jistej, jestli na to opravdu má. Kouč je ovšem skvělej! COYI!!!!

Reagovat
Kuba94

Mně spíš přijde že Moyes neumí měnit systém. Všude kde byl, tak to byl takový beton na brejky jen. Ale umí z toho těžit to zase jo. Jen fotbal se vyvíjí a jde dopředu a on mi přijde že si jede furt to svoje. No uvidíme, moc jim letos nevěřím že skončí do první desítky.

Reagovat
OnlyWHU

Už tam jsme! :-)

Reagovat
Kuba94

Ne že bych jim to nepřál, ale moc nevěřím tomu že se tam udrží.

Reagovat
REPLIKATOR

Třetí domácí výhra proti WHU o 1 gól

Reagovat
hematop

Tipuji 1-0 pro Liverpool, ale bude to boj. Dle mého názoru dá Darwin gól.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele