2. kolo
14.08.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Taiwo Awoniyi (© AFP)

West Ham nestačil na Nottingham

Nottingham Forest porazil ve druhém kole Premier League West Ham United 1:0. O jediný gól zápasu se postaral na konci prvního poločasu Taiwo Awoniyi. "Kladiváři" tak zůstávají bez bodu.

V desáté minutě kopali domácí po faulu Ricea přímý volný kop, který mířil na zadní tyč. S tím si obrana Hammers poradila, jenže akce pokračoval a na následný pas si naskočil Moussa Niakhaté, jehož hlavičku musel Fabiański vytáhnout konečky prstů.

O pár minut později mohl jít do vedení West Ham. Said Benrahma vyslal parádní střelu ke vzdálenější tyči, pro kterou se musel gólman Henderson natáhnout. Balon vyrazil jen vedle brány, kde na poslední míči odkopl na rohový kop domácí obránce před Tomášem Součkem.

Ve 42. minutě se hosté ujali vedení, ale jen do chvíli, než zasáhl VAR. Benrahma založil rychlý protiútok, poté se sice dostal na zem, ale ještě stihl předat míč Riceovi. Ten po krátkém driblinku vrátil zpět na Benrahmu, jehož zakončení mířilo mimo dosah Hendersona. Michail Antonio však ve snaze pomoci spoluhráčům poslal k zemi dva soupeře.

Ve druhé nastavené minutě tak Nottingham potrestal útočný faul domácích z předchozí situace. Jesse Lingard dostal penaltu před bránu, jeho pokus zblokoval hostující obránce jen do Awoniyiho, od jehož nohy se balon doslova odrazil do sítě.

Po přestávce domácí přidali druhý gól, když Mangala posunul balon na nabíhajícího Brennana Johnsona. Ten sice dokázal překonat Fabiańskiho, ale byl v jasném ofsajdu. Po hodině hry pak dostal nalito na penaltový puntík Tomáš Souček, jehož ránu zastavil jeden z domácích jednoznačně rukou a West Ham dostal výhodu pokutového kopu. Toho se ujal Declan Rice, jenže selhal. Ránu po zemi Henderson zneškodnil.

Domácí si poté už těsný náskok dokázali uhlídat a připsali si tři body.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
kolouch

Chtělo by to rychle odčinit ten připosraný výkon proti City a ideálně vyhrát dominantním výkonem i výsledkem

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
kolouch

tak nic..

Reagovat
duloig

Nepremenená Declanova penalta

Neuznaný gól po akože faulu Antonia

3 brvná/tyčky

Kopa nepremenených tutoviek

No DEŇ BLBEC jak z čítanky.

Dúfam že sme si smolu vyčerpali aspoň na pol sezóny A preto C O Y I !!

Reagovat
duloig

A som zabudol na ušmudlaný gól do šatne

Reagovat
OnlyWHU

Reagovat
OnlyWHU

Po festivalu neproměněných šancí a citelný převaze jsme prohráli hloupou čurdou. Svůj smutný zářez si připsal i velmi sebevědomý Rice. Podržel nás tradičně Fabi, Zouma i náš nejlepší hráč Benrahma. Angažmá Johnsona na stoperu je nejspíš zbytečný experiment. Tragický výkony Fornalse jsou varující, stejně jako jalovost (v PL) Suka. Faul Antonia před našim neuznaným gólem? No, no, nevím... Jsem velmi zvědav na další účinkování našich nových posil. Tak, a teď o moc s neoblíbeným Brightonem a ještě před tím play off KL. Hoši, máte tedy co napravovat a program bude hustej!!!! COYI!!!

Reagovat
kolouch

To Riceovo přílišné sebevědomí už se podepisuje i na jeho hře. Chtělo by to na chvíli zase nohama na zem.. S Johnsonem souhlasím, bohužel při absenci tří stoperu asi není jiná možnost

Reagovat
duloig

A taktiež Bowen je ďaleko za minulou sezónou. Snáď sa chytí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele