3. kolo
20.08.2022 13:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Spurs doma vydřeli výhru s Wolves

Tottenham porazil ve třetím kole Premier League Wolverhampton 1:0. O jediný gól zápasu se postaral Harry Kane, který se stal nejlepším střelcem historie v dresu jednoho klubu v soutěži.

Na první zajímavější moment si fanoušci museli v Londýně počkat až do 42. minuty. Wolves dlouhou dobu obehrávali pokutové území domácích, až si na nadějný centr naběhl Matheus Nunes, který hlavičkoval o zem těsně vedle Llorisovy brány. Spurs si připravili odpověď o tři minuty později, když po pasu Perišiče hlavičkoval k tyči Kane. Gólman Sá však balon vyrazil na roh. Po vypršení nastaveného času ještě hosté pronikli do vápna, Lloris musel rychle couvat, nakonec však práci neměl, Nunesovu střelu tečoval mimo Davies.

Domácí po ne úplně přesvědčivém prvním poločase zahrozili hned v 51. minutě. Kulusevski vymyslel pro Kanea obrovskou příležitost, anglický kanonýr však hlavou z malého vápna trefil pouze břevno. Následná dorážka Sona už gólové parametry neměla a skončila v náruči Sá. Kohouty to však nemuselo dlouho mrzet, protože v 64. minutě už se prosadit dokázali. Ivan Perišič na přední tyči prodloužil rohový kop na Harryho Kanea, který z bezprostřední blízkosti uklidil balon do sítě. Hosté mohli srovnat za deset minut, když se Rúben Neves ujal přímého kopu zpoza vápna, vzápětí však nasadil naštvaný výraz, protože mířil jen do boční sítě.

Spurs tak díky zisku tří bodů poskočili v průběžné tabulce do čela, Wolves mají jediný bod.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Lloris - Romero, Dier, Davies - Doherty, Bentancur, Hojbjerg, Perišič - Kulusevski, Kane, Son

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele