16. kolo
12.11.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Martin Ödegaard střílí druhou branku utkání (© AFP)

Arsenal využil ztráty Citizens, Vlci dále bojují o záchranu

Sobotní program anglické ligy uzavřel zápas Wolverhamptonu Wanderers s Arsenalem. První poločas na Molineux ještě pro domácí vypadal slibně, hrozili z brejků, a hosté naopak měli problémy prolomit obranu Vlků svojí kombinační hrou. Ve druhém poločase Arsenal ukázal, proč je v tabulce na nejvyšším stupínku, a pomocí gólů Ødegaarda z 55. a 75. minuty porazil Wolverhampton 0:2.

V prvním poločase Arsenal dominoval na míči a snažil se prolomit obranný blok Vlků. Wolverhampton se naopak snažil donutit Arsenal k chybám, ze kterých by mohli vytvořit brejk.

Už v 6. minutě utkání se slavilo. Gabriel Martinelli vyslal centr, který si v pokutovém území našel Gabriel Jesus, ten jej zpracoval a tvrdou střelou po zemi dopravil míč za záda Josého Sá. Oslavy ovšem netrvaly dlouho, protože pomezní rozhodčí zaznamenal ofsajdové postavení jednoho z ofenzivních hráčů.

Ve 36. minutě byla k vidění největší šance prvního poločasu. Jesus si tentokráte pohlídal ofsajd a z levého křídla vniknul do šestnáctky díky přihrávce Fábia Vieiry. Dostal se však do nevýhodného střeleckého úhlu, a proto si dovolil zasekávačku, a v záklonu pravou nohou orazítkoval břevno.

Těsně před přestávkou mohl jít do vedení Wolverhampton. William Saliba se špatně zorientoval a místo nahrávky brankářovi Ramsdaelovi nabídnul únik Portugalci Guedesovi. Naštěstí pro Salibu za něj zaskočil kolega Gabriel Magalhaes, který střelu Guedese srazil na roh.

Druhý poločas už se bez gólu neobešel. A nebyl u toho nikdo jiný než Gabriel Jesus. Útočník Arsenalu v 55. minutě poslal průnikovku na Vieiru, který si dovolil kličku na brankáře a následně ho přihrávkou pod sebe obhodil. Tu si pak našli rovnou dva hráči Arsenalu, konkrétně Saka a Ødegaard. Střelcem byl nakonec norský záložník, který míč trefil dříve. Tenhle moment Arsenal rozjel a začal si více užívat balónu na noze.

Nebezpečnost protiútoků, které byly pro Vlky účinné v prvním dějství, vymizela, a naopak kreativita Kanonýrů se zvýšila. To dokazuje také 75. minuta, kdy Arsenal vstřelil svou druhou branku duelu. Zinčenko zavezl merunu do vápna a odcentroval. Pas byl sražen, ale pouze na nohu Martinelliho, který se dostal ke střele. Brankář Sá každopádně předvedl parádní zákrok nohou, bohužel pro něj se míč odrazil opět ke kapitánovi Arsenalu, který již tvrdou střelou po zemi k levé tyčce a svým druhým gólem střetnutí zvyšoval skóre na 2:0 pro Arsenal.

Na posledních 10 minut se vyměnily role, červení se spokojeně zatáhli do obrany a zkoušeli pohrozit skrz protiútoky, naopak oranžoví se snažili prolomit defenzívu soupeře a pokusit se zvrátit negativní skóre. Avšak Arsenal si zbytek klání pohlídal, a díky tomuto výsledku tak odskočil na 1. místě na rozdíl 5 bodů. Wolverhampton naopak spadnul až na poslední příčku.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele