26. kolo
24.02.2024 16:00 CET
4 : 2
(3:1)

Reportáž

Leon Bailey (© AFP)

Aston Villa dokráčela proti Nottinghamu k výhře v rytmu jamajského střelce

Fotbalisté Aston Villy porazili ve 26. kole Nottingham 4:2 a upevnili si čtvrtou příčku v tabulce. Pro tým z Birminghamu se zápas vyvíjel skvěle, když po druhé trefě Douglase Luize v duelu vedl ve 39. minutě už o tři branky. Hosté se ovšem nevzdali a chvíli po návratu ze šaten se přiblížili Lvům ve skóre na rozdíl jediného gólu. V 61. minutě však Villa Park uklidnil Jamajčan Leon Bailey, jenž si k asistenci na úvodní trefu připsal i pojišťující zásah.

Birminghamský celek potřeboval za účelem vidiny postupu do Ligy mistrů udělat ze svého domácího stánku opět pevnost. Před lednovou porážkou od Newcastlu tu totiž sice Villans neprohráli 17 ligových duelů v řadě, od zmíněného neúspěchu zde ovšem ve dvou soutěžních duelech padli. S Nottinghamem ale před svým publikem naposledy prohráli v roce 1994.

Vstup do tohoto utkání se však Lvům podařil výborně. Bailey prošel ve čtvrté minutě po pravé straně přes několik obránců, poté našel skvělou přihrávkou v prostoru před brankou Ollieho Watkinse, jenž se z jednoduché pozice nemýlil. Modrovínoví následně diktovali tempo hry a svého soupeře k ničemu nepouštěli. Další branku se jim podařilo přidat ve 29. minutě, když Jacob Ramsey poslal přihrávku k penaltovému puntíku, kde stál Douglas Luiz, který následně zakončil nechytatelně k levé tyči. Brazilský záložník se mohl znovu radovat po 10 minutách, druhou trefu přidal tentokrát hlavičkou mířenou k pravé tyči. Na konci první půle dokázali The Tricky Trees snížit manko na svého soupeře po rohovém kopu poté, co Moussa Niakhaté dopravil míč hrudí do sítě.

Forest navázal na branku hned v úvodu druhého dějství, když Morgan Gibbs-White využil výborné průnikové přihrávky a zblízka překonal Emiliana Martíneze. O několik minut později dokonce mohl Anthony Elanga zařídit srovnání skóre, ale svoje zakončení nevměstnal mezi tři tyče. Po odehrané hodině využili špatné rozehrávky na druhé straně hřiště The Lions a opět tak navýšili své vedení. Konkrétně se o to postaral Bailey, který po přihrávce Watkinse, na kterou si sáhl Matz Sels, zakončoval do prázdné brány.

Aston Villa tedy opět našla recept na domácí vítězství a pojistila si postavení v top čtyřce. Další duel ji čeká 2. března na hřišti nevyzpytatelného Lutonu, zatímco Nottingham ve stejný den přivítá Liverpool.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele