9. kolo
21.10.2023 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bryan Mbeumo (© AFP)

Nešťastnému Burnley uletěly "Včely". Posun Brentfordu tabulkou zajistilo africké ofenzivní duo

Brentford porazil v devátém kole Premier League na domácí půdě nováčka z Burnley 3:0. K ukončení šestizápasové série bez vítězství nakročily Včely už v prvním poločase, kdy se na konci rychlé kombinace ocitl Yoane Wissa. The Clarets na soupeře nestačili ani po změně stran, o definitivě jejich další porážky tak rozhodl u první trefy asistující Bryan Mbeumo. Londýňané se tedy vítězstvím vzdálili hostům na rozdíl šesti bodů.

Pro nováčky nejvyšší anglické soutěže se zatím sezona nevyvíjela dle představ a Burnley nebylo výjimkou. Jeho jediným tříbodovým ziskem zůstávala výhra z Lutonu, o moc lépe na tom však nebyl ani Brentford. Ten zpovzdálí sledoval sázkařskou aféru okolo italských fotbalistů, která v mnoha případech směřovala k pouhým podmínkám. Londýňané přitom z podobného důvodu přišli o kanonýra Ivana Toneyho, jenž už sice trénoval s týmem, na soutěžní zápas si ale musel ještě čtvrt roku počkat.

Svěřencům Thomase Franka se podařilo rozvlnit síť za zády Jamese Trafforda už v páté minutě zásluhou hlavičky Neala Maupaye. Gólovou radost jim však sebral videorozhodčí, jenž odhalil brance předcházející ofsajd.

Neuznaná trefa domácí nápor neotupila a "Včely" na trávníku jasně dominovaly. V přesný zásah se jim neustálý tlak podařilo proměnit ve 24. minutě, kdy Mbeumo předložil míč před prázdnou bránu Wissovi a ten ho bezpečně dopravil na místo určení. V závěru úvodního dějství mohli přidat druhý gól Brentfordu Wissa i Maupay, ale Trafford skvělými zákroky udržel naděje Burnley na bodový zisk.

Vstup do druhého poločasu vyšel lépe nováčkovi soutěže, jenže po hodině hry přišla studená sprcha. Maupay sklepl míč na hranici šestnáctky pro Mbeuma, jenž výstavní trefou do levé šibenice zvýšil. Další gól domácích měl na kopačce po skrumáži ve vápně Mathias Jensen, jehož pokus ovšem skončil vysoko nad břevno.

Snížení The Clarets mohlo přijít po rychlém protiútoku v 75. minutě, ale Luca Koleosho před zcela odkrytou bránou trestuhodně minul. O tři minuty později navíc viděl druhý žlutý kartonek v zápase Connor Roberts a předčasně musel opustit hrací plochu. V závěru ještě stvrdil triumf Frankových svěřenců dalším parádním projektilem zpoza šestnáctky střídající Saman Ghoddos.

Burnley si tak v devátém ligovém utkání připsalo už sedmou porážku. V příštím kole se 28. října představí v Bournemouthu, Brentford bude hrát tentýž den na půdě Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele