1. kolo
13.08.2023 17:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Luis Díaz (© AFP)

Pochettinova mise u Chelsea začala nerozhodným šlágrem. Salah v úvodním kole opět bodoval

Chelsea na startu nové trenérské éry remizovala v prvním kole Premier League na Stamford Bridge s Liverpoolem 1:1. První půle zastihla obrany obou celků v nedbalkách, což vyústilo v gól na každé straně. O ten hostující se postaral Luis Díaz, jenž těžil z úchvatné přihrávky Mohameda Salaha. Ten tak opět potvrdil vynikající formu v úvodních ligových zápasech sezony, když v sedmi takových vsítil osm branek a přidal k nim čtyři asistence. Skóre utkání ovšem ještě do přestávky srovnal, a zároveň tím stanovil konečný výsledek, debutující obránce Blues Axel Disasi.

Z velkého letního zemětřesení se vzpamatovávali v Liverpoolu, odkud postupně odešlo množství opor, ve většině případů přitom vedly jejich kroky do Saúdské Arábie. Na Merseyside však přišly dvě zvučné posily, mistr světa Alexis Mac Allister a Dominik Szoboszlai. Domácí na tom po katastrofálním minulém ročníku byli podobně a čekala je nová éra. Celek ze Stamford Bridge totiž převzal anglickým fotbalem ostřílený trenér Mauricio Pochettino, jehož tým v přípravě ani jednou neprohrál, a těžce zkoušení fanoušci Blues tak mohli doufat v nástup lepších časů.

To se jim mohl pokusit překazit již ve 12. minutě Salah, jenž si za vápnem přebral ne zcela ideální přihrávku Codyho Gakpa, hodil si míč na pravačku a tvrdě vypálil, rozezvonil však jen břevno. Egyptský křídelník si vše vynahradil jen o několik minut později, když z pravé strany poslal skvělou finální přihrávku na nabíhajícího Díaze a ten zakončením ve skluzu poslal Liverpool do vedení. Po půlhodině hry se vstřelené branky dočkal také sám Salah, ale video odhalilo jeho postavení mimo hru. Naopak ve 37. minutě se po rohovém kopu dostal míč k Benu Chilwellovi, ten jej posunul na Disasiho a čerstvá posila z Monaka mírně krkolomným zakončením srovnala. Dvě minuty nato se Blues dostali dokonce do vedení, jenže Chilwell se v době přihrávky nacházel v ofsajdu. Bylo tak srovnáno na uznané i neuznané branky.

Ofenzivní choutky hráčů Liverpoolu zřejmě zůstaly v kabině a šance po změně stran počítali spíše modří. V 55. minutě se opět dostal do dobré pozice velmi aktivní Chilwell a ostře vypálil k levé tyči, kde však skvěle zasáhl připravený Alisson. Druhý poločas byl přece jen mnohem více v režii týmu ze Stamford Bridge, což se znovu projevilo v 72. minutě. Nicolas Jackson využil nezformované obrany soupeře a po levém křídle se protáhl až do šestnáctky, kde však narazil na opět pohotového Alissona. Zcela proti obrazu hry pak mohli Reds rozhodnout ve svůj prospěch, když katastrofální rozehrávku Roberta Sancheze vystihl Mac Allister, jeho pas však nezpracoval Darwin Núňez.

Nové éry obou gigantů tedy začaly pozvolna a zrodila se remíza. Chelsea si ve druhém kole střihne první městské derby, neboť 20. srpna zavítá na hřiště West Hamu. Liverpool o den dříve přivítá Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (2)

Přidat komentář
oli9

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele