22. kolo
30.01.2024 21:00 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Michael Olise střílí rozhodující branku utkání (© AFP)

Galapředstavení útočného tandemu Palace přebilo gólové procitnutí posily Sheffieldu

Crystal Palace porazilo ve 22. kole Premier League na vlastním stadionu Sheffield United 3:2. Zápas se pro domácí nevyvíjel vůbec dobře, jelikož se už v první minutě trefil Ben Brereton Díaz, jenž po příchodu na hostování zaznamenal po nevydařeném půlroce ve Villarrealu ve druhém ligovém duelu na Ostrovech druhý gól. Poté ale začala úřadovat dvojice Eberechi Eze a Michael Olise. Ještě v první půli připravil Francouz svému parťákovi dvě branky, aby po změně stran sám ranou z hranice vápna rozhodl o triumfu Orlů.

Ti se tak po třech soutěžních duelech bez přesného zásahu opět nastartovali a ukotvili Žiletky na dně tabulky.

Londýnský celek dokonale demonstroval svou prachbídnou formu v posledním kole na hřišti Arsenalu, kde jeho soupeř nemusel podat kdovíjaký výkon, a přesto zvítězil jednoznačně 5:0. Tento výsledek již zažehl spekulace o pozici zkušeného kouče Roye Hodgsona. Vylepšit nelichotivou bilanci chtělo Palace proti Sheffieldu. The Blades nejenže se krčili u dna tabulky, ale zároveň disponovali nejhorší obranou i útokem celé soutěže.

Na to jako by však úplně zapomněli a už v první minutě šli překvapivě do vedení. Brereton Díaz po levé straně potáhl míč, navedl si jej na hranici vápna a nechytatelným obstřelem na zadní tyč otevřel skóre. Náskok poslednímu celku tabulky ovšem vydržel jen zhruba čtvrthodinu. Krásnou akci vyšperkoval Olise přesným centrem na Ezeho a ten akrobaticky špičkou kopačky nasměroval balon do sítě. Následoval ale další rychlý brejk hostí, pas doprava na Jamese McAteeho a jeho následné zakončení, které i díky teči obránce vrátilo Sheffieldu vedení. Bláznivou úvodní půlhodinu pak uzavřeli domácí. Eze znovu od Oliseho obdržel míč na ose hřiště, hodil si ho na levačku a perfektní ranou do vzdálenější šibenice opět srovnal.

Nedlouho po změně stran byl hostující gólman Ivo Grbič ošetřován po nepříjemné srážce s Jean-Phillippem Matetou a jelikož hrozilo zranění hlavy, přepustil Chorvat místo Wesi Foderinghamovi. Ten sice dlouho nemusel nic velkého řešit, nicméně v 67. minutě z první větší šance inkasoval. Tečovaný pas Matety pod sebe doskákal až na hranici vápna k Olisemu, jenž se pohotovou ranou z první k levé tyči proměnil z dvorního nahrávače v úspěšného střelce. Tečku za výbornou podívanou mohl udělat v závěrečné desetiminutovce Anel Ahmedhodžič, kapitán The Blades ale hlavou orazítkoval jen brankovou konstrukci.

Crystal Palace se tedy proti poslednímu týmu tabulky dokázalo vzchopit a zvítězilo. V příštím kole jej 3. února čeká výlet do Brightonu, Sheffield ve stejný den přivítá rozjetou Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele