27. kolo
02.03.2024 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Harry Wilson (© AFP)

Fulham po vyloupení Old Trafford vyzrál pod velením Wilsona na Brighton

Fotbalisté Fulhamu porazili ve 27. kole anglické Premier League na svém hřišti Brighton 3:0. Domácí o výsledku rozhodli již v prvním poločase, kdy skóre otevřel ve 21. minutě Harry Wilson. Ten následně ještě vymyslel nádherný centr na Rodriga Munize, jenž potvrdil střeleckou formu a stvrdil výhru domácích. Fulham tak s Brightonem v anglické nejvyšší soutěži znovu neprohrál a navázal na překvapivou výhru z minulého týdne na Old Trafford.

Ještě před několika dny byl Brighton ve hře ve třech soutěžích, v čase utkání na Craven Cottage to však již neplatilo. Pouť Racků FA Cupem totiž ukončili Wolves, porážkou navíc téměř skončilo i předchozí ligové klání proti Evertonu, v němž až v závěru vyrovnával Lewis Dunk. Morálka hráčů Fulhamu naopak byla na výši, jelikož poprvé od roku 2003 vyhráli na ikonickém Old Trafford.

Dobrou náladu v táboře Chalupářů potvrdil ve 21. minutě Wilson, který se po chybě hostující obrany dostal k míči a technickou střelou z hranice vápna nedal Jasonovi Steelovi šanci. Chvíli nato mohl srovnat Adam Lallana, jeho pokus však mířil těsně vedle pravé tyče. Ve 32. minutě tak odskočili domácí do dvoubrankového vedení, když Wilsonův fantastický centr uklidil hlavou do brány Rodrigo Muniz.

Čtyři minuty po pauze mohl svůj druhý gól v zápase přidat Wilson, v úniku na brankáře, pod tlakem jednoho z obránců, ovšem nedokázal zamířit přesně. Fulham nadále hrozil z brejků, jeden z nich zakončil Andreas Pereira těsně vedle pravé tyče. Po hodině hry mohl během tří minut vyrovnat Evan Ferguson, na Bernda Lena však ani jednou nevyzrál. V 79. minutě byl již německý brankář překonán, tentokrát ho ovšem ke smůle Facunda Buonanotteho zachránila tyč. V nastavení po dalším brejku podtrhl výhru týmu ze západního Londýna Adama Traoré.

Brighton tak nedokázal vyhrát ani v osmém vzájemném prvoligovém střetnutí. V příštím kole se pokusí odčinit porážku 10. března proti Nottinghamu, Fulham se představí o den dříve ve Wolverhamptonu.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele