31. kolo
04.04.2024 20:30 CET
3 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Andrew Robertson (© AFP)

Sheffield na Anfieldu na bod nedosáhl. Liverpool vyslala do čela ligy raketa Mac Allistera

Liverpool porazil ve 31. kole Premier League Sheffield United na vlastní půdě 3:1 a vrátil se do čela tabulky. Domácí měli dobrý vstup do utkání, když už v 17. minutě využil odfláknuté rozehrávky hostujícího gólmana Darwin Núňěz. Ačkoliv nešťastná vlastní branka Connora Bradleyho v 58. minutě zápas výrazně zdramatizovala, průběžný dvoubodový náskok na Arsenal nakonec zajistil týmu z města Beatles ukázkovou trefou Alexis Mac Allister. Hosté tak nedokázali napodobit poslední vítězství svého družstva nad Reds, kterého dosáhli před 30 lety a dvěma dny.

Uplynulý víkend byl pro domácí celek mimořádně úspěšný. Nejenže Reds na vlastním hřišti otočili duel s Brightonem, kromě toho také jejich dva největší konkurenti v boji o titul, tedy Arsenal a Manchester City, vzájemně remizovali. Do duelu s jasně nejhorším mužstvem soutěže tak šli Liverpoolští s jasným cílem. Udržet si v případě vítězství dvoubodový náskok v čele tabulky.

Poslední tým Premier League nicméně mohl Anfield šokovat již v první minutě. Po dlouhém autu se balon odrazil k Jamesi McAteemu, kmenovému hráči Manchesteru City. Mládežnický reprezentant ovšem z těsné blízkosti zasáhl pouze nohu Caoimhína Kellehera. Přestože se následně jako první z branky radovali Reds, lví podíl na trefě ze 17. minuty měl gólman hostí Ivo Grbič. Ten totiž bídně načasovaným výkopem zasáhl napadajícího Núněze, od něhož se míč odrazil rovnou do sítě.

Také druhý přesný zásah zápasu doprovázela opravdu pořádná dávka smůly. Gustavo Hamer ztratil kontrolu nad svým letem a hlavičkou poslal balon kolmo oproti zamýšlenému směru, tedy pouze napříč vápnem Liverpoolu. Tam se však nacházel dvacetiletý obránce Bradley, který nešťastnou tečí nadělil jesličky Kelleherovi. Ani Hamer si vstřelené branky příliš neužil, při pádu se totiž zranil a musel okamžitě střídat. Výraznou herní převahu domácí nakonec přece jen přetavili ve tři body, nádhernou ranou do pravé šibenice se na listinu střelců zapsal Mac Allister. Konečný výsledek určila až 90. minuta, když na 3:1 zvýšil hlavou Cody Gakpo.

Liverpool tedy podle očekávání zvítězil a s jistotou zůstane na čele tabulky i po vloženém kole. Hned o víkendu jej ale čeká těžká zkouška na hřišti velkého rivala. 7. dubna totiž venku vyzve Manchester United. Sheffield ve stejný den hostí Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Tadeáš Rulf

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele