5. kolo
16.09.2023 16:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Oslavující Simon Adingra a Danny Welbeck (© AFP)

Brighton znovu vyzrál na United, mizerný start sezony Manchesteru podtrhl i jeho bývalý hráč

Brighton si v rámci pátého kola Premier League vyšlápl na Manchester United, když na slavném Old Trafford zvítězil 3:1. Pro tým z pobřežního města se jednalo jíž o čtvrtý ligový úspěch v řadě proti Red Devils. O úvodní přesný zásah se postaral Danny Welbeck, který proti svému bývalému zaměstnavateli skóroval již popáté od léta 2014, kdy se rozhodl posílit londýnský Arsenal. V dalším průběhu zápasu zazářil dvěma asistencemi Tariq Lamptey, a domácí se tak po třetí porážce z posledních čtyř duelů nachází se záporným celkovým skóre ve spodní polovině tabulky.

Ačkoli si kouč United Erik ten Hag všemi možnými způsoby stěžoval na nepřízeň rozhodčího, body z Emirates Stadium mu to nevrátilo. Nizozemský trenér obecně neprožíval klidné časy, když se dostal do křížku s křídelníkem Jadonem Sanchem a navíc nemohl spoléhat na služby Antonyho, jenž byl vyšetřován brazilskými úřady, a kádr Rudých ďáblů tak na nějakou dobu opustil. Manchester si pro turbulentní období nemohl přát horšího soupeře než v dobré formě hrající Brighton, který ovládl tři poslední vzájemná ligová střetnutí.

Na úvodní příležitost nečekali diváci příliš dlouho, ale jelikož se Marcus Rashford dostal k zakončení z poněkud ostrého úhlu, tak Jason Steele s ní neměl žádné potíže. Tým z Manchesteru několikrát riskoval konstruktivní rozehrávkou od brankáře a mohl být rád, že na tohle rozhodnutí nedoplatil. Přesto Red Devils inkasovali jako první, když se k míči na úrovni pokutového puntíku se dostal nejdřív Welbeck a neomylně jej uklidil do sítě domácího celku. Ve 34. minutě skončil tečovaný pokus Rashforda na spojnici. Ještě před odchodem do šaten se přece jen Rudí ďáblové prosadili, když si dočasně střelecký účet otevřel Rasmus Höjlund. Po konzultaci s videorozhodčím bylo očividné, že míč opustil hrací plochu, ještě než jej Rashford přihrál dánskému útočníkovi.

Racci vyletěli z šaten a zdvojnásobili svůj náskok. Obrana Manchesteru United zaplatila nejvyšší cenu za nepozornost, když se k zakončení z úrovně pokutového kopu dostal Pascal Gross a rozvlnil síť za zády bezmocného Andrého Onany. Chvíli po uplynutí hodiny hry se dočkal prvních minut v novém působišti Ansu Fati. Po třetím zásahu Brightonu v 71. minutě z kopačky Joaa Pedra se rozhodli příznivci Red Devils opouštět tribuny. O minutu později však překvapil Steelea pěknou střelou zpoza hranice pokutového území Hannibal Mejbri. Kromě kontaktní trefy si připsal i premiérovou trefu v nejvyšší anglické soutěži. Právě Fati byl v nastaveném čase velice blízko k navýšení náskoku, v situaci jeden na jednoho s Onanou se však nechal vychytat.

Manchester United tak doma poprvé ztratil body a v rámci ligové soutěže prohrál čtvrté vzájemné utkání v řadě. V příštím kole se 23. září představí na půdě Burnley, Brighton o den později přivítá Bournemouth.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (1)

Přidat komentář
Class 92

Nic jiného než 3body...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele