12. kolo
11.11.2023 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lindelöf zalátal kromě děr v obraně i ofenzivní problémy. Vzdor Lutonu trval necelou hodinu

Fotbalisté Manchesteru United nedopustili ve 12. kole Premier League překvapení a porazili na vlastní půdě Luton 1:0. Domácí se však již tradičně na tři body pořádně natrápili a sehráli s nováčkem prakticky vyrovnané utkání. Spása přišla až v 59. minutě z kopačky Victora Lindelöfa, který se neobjevil na hřišti při středeční těžké porážce Rudých ďáblů v Kodani. Švédský reprezentant se ze vstřelené branky naposledy radoval jen pár dní před Štědrým dnem roku 2020.

Manchester United v minulém kole utekl hrobníkovi z lopaty, když v nastavení vyrovnaného utkání skolil Fulham Bruno Fernandes. Nepřesvědčivé výkony Rudých ďáblů ale nebyly poslední dobou rarita, přičemž vinu nesla i přestupová politika. Drazí hráči selhávali nehledě na to, jestli si je přál Erik ten Hag, nebo si je vyhlédl klub. To mohlo hrát do karet Lutonu, který začal v předchozím kole pracovat na pověsti Robina Hooda Premier League, v úplném závěru ale přišel o šokující výhru nad Liverpoolem.

Manchester od úvodního hvizdu na hřišti dominoval a již po 10 minutách mohl jít do vedení, když Rasmus Höjlund napálil centrovaný balon z bezprostřední blízkosti na bránu. Luton od pohromy zachránil skvělý reflexní zákrok Thomase Kaminskiho. Do další šance se vřítil křídelník Alejandro Garnacho a po povedené kličce nebezpečně zakončil, branku hostujícího celku však přestřelil. Těsně po půlhodině hry se po rohovém kopu dostal ke střele Marcus Rashford, jehož prudký přízemní centr před bránu srazil jeden z obránců jen těsně vedle. Nováček o sobě dal pořádně vědět až ve 36. minutě, kdy povedenou hlavičku Carltona Morrise zneškodnil skvělým zákrokem André Onana. V další obrovské příležitosti selhal Garnacho, který se po výborné přihrávce objevil sám před Kaminskim.

Krátce po půli se mohl jako první zapsat mezi střelce Höjlund. Mladý dánský útočník si naskočil na pěkný Fernandesův pas, hlavou z dobré pozice však bránu minul. United se úspěšného zásahu dočkali až po hodině hry, kdy se ke gólové dorážce po rohovém kopu dostal obránce Lindelöf. Náskok mohl o chvíli později navýšit Rashford, který se ocitl v dobré příležitosti před gólmanem. Kaminski však směr jeho rány odhadl a zkušeně ji vyrazil. Belgický brankář měl plné ruce i s hlavičkou Scotta McTominaye, jenž svůj pokus mířil přesně k pravé tyči.

Lutonu se tak znovu nepodařilo zaskočit jasného favorita. Další zápas jej čeká 25. listopadu proti Crystal Palace, United vyrazí o den později na hřiště Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
factor

3 body sú 3 body, viac slov netreba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele