31. kolo
02.04.2024 20:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Radost hráčů Nottinghamu (© AFP)

Nottingham oplatil Fulhamu prosincový debakl třemi góly za poločas

Hráči Nottinghamu porazili ve 31. kole Premier League na vlastním hřišti Fulham 3:1. Domácí rozhodli o svém triumfu už v prvních 19 minutách, během nichž se prosadili Callum Hudson-Odoi a Chris Wood. Druhý jmenovaný skóroval již ve třetím duelu po sobě, přičemž teprve nyní jeho příspěvek pomohl Forestu k vítězství. The Tricky Trees se navíc v tabulce probojovali nad sestupové pozice.

Minulý vzájemný zápas se nesl v jasné režii Londýňanů, kteří zvítězili 5:0. V Nottinghamu byla ovšem podobná záležitost málo pravděpodobná. The Cottagers totiž dosud vyhráli jen ve dvou venkovních utkáních, přičemž na cizích stadionech schytal více branek pouze Luton. Forest sice na svém hřišti nezářili, před pár týdny ale trápili ofenzivy Liverpoolu či Manchesteru United až do závěrečných minut.

Domácím se zamlouvala vize brzkého gólu, když Hudson-Odoi skvěle načasoval svůj náběh na přihrávku Morgana Gibbse-Whitea a po zaseknutí do středu přízemní střelou na zadní tyč překonal Bernda Lena. Spolupráce dvou Angličanů mohla zanedlouho znovu přinést ovoce, ránu autora první trefy nicméně reprezentant Die Mannschaft tentokrát vyrazil. Forest se však brzy dočkali druhé branky, jejímž autorem byl Wood. Kanonýr ze země Pána prstenů si všiml špatného postavení Lena a z dálky poslal míč do levého dolního rohu. Marco Silva sice sáhnul při prachbídném výkonu svých svěřenců ke trojitému střídání ještě před odchodem do kabin, avšak tým ze západního Londýna znovu inkasoval. Danilo našel aktivního Gibbs-Whitea, jenž pravačkou zvýšil.

Hned po změně stran dodal Chalupářům naději vytáhlý stoper Tosin Adarabioyo. Odchovanec Citizens si našel centr Andrease Pereiry od rohového praporku a balon hlavou umístil na zadní tyč. Rozdíl mezi celky mohl být opět tříbrankový, nicméně prudká rána Neca Williamse jen orazítkovala horní tyč. I na druhé straně zazvonilo břevno. Po skvělém zákroku Matze Selse přišel rohový kop, jenž neúspěšně zakončoval Kenny Tete. Záhy pálil z dálky Willian, ani jeho pokus však hostující sektor nerozjásal.

Nottingham se tak důležitým vítězstvím přiblížil záchraně. Další duel jej čeká 7. dubna proti Tottenhamu, Fulham se o den dříve utká s Newcastlem.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele