24. kolo
10.02.2024 18:30 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Bruno Guimaraes (© AFP)

Newcastle potvrdil střelecký apetit i na stadionu Nottinghamu

Fotbalisté Newcastlu zvítězili ve 24. kole Premier League na hřišti Nottinghamu 3:2. Straky se v prvním poločase hned dvakrát ujaly vedení, ale Forest dokázali pokaždé srovnat. Rozhodla tedy až branka Bruna Guimaraese ze 66. minuty po chybné rozehrávce domácích. Zatímco v defenzivě to hostujícímu celku nadále drhne, útok se opět činil, jelikož svěřenci Eddieho Howea nasázeli v každém soutěžním duelu v tomto kalendářním roce vždy minimálně dva góly.

Oba celky na sebe letos poprvé narazily až během hustě nabitého vánočního programu a Straky měly svému soupeři co vracet. V St. James’ Parku totiž tehdy zaúřadovala dvojice Anthony Elanga a Chris Wood, přičemž hattrick druhého zmíněného rozhodl o vítězství Forest. Novozélandský kanonýr ale tentokrát kvůli zranění branku svého někdejšího zaměstnavatele ohrozit nemohl.

I bez vytáhlého útočníka domácí zahrozili jako první. Morgan Gibbs-White si naběhl na přihrávku na hranici vápna, z první se opřel do míče a jen těsně minul pravou tyč. Na druhé straně o sobě dal vědět Sean Longstaff, proti jehož dalekonosné ráně se rovněž zaskvěl Matz Sels. Vzápětí už ale musel belgický gólman lovit balon ze sítě, neboť obránci zapomněli na Guimaraese, jenž si šikovně naběhl a Selse prostřelil. Vedení smazal ve 26. minutě Anthony Elanga. Ten při rychlém protiútoku prostrčil balon mezi nohama Martina Dúbravky, který proti švédskému střelci vyběhl až za šestnáctku. Krátce před poločasem se z voleje prosadil Fabian Schär. Poslední slovo si vzali opět The Tricky Trees, když Callum Hudson-Odoi vyslal nečekaný projektil a ten zaplul až do brány.

Už po pár minutách druhé půle dokonce Nottingham stav utkání otočil. Taiwo Awoniyi utekl defenzivě a z úhlu tvrdě propálil Dúbravku. Domácí se však dlouho neradovali, neboť situaci předcházel ofsajd. Radost tak propukla na druhé straně v 66. minutě, kdy Guimaraes zachytil soupeřovu rozehrávku a zpoza vápna zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Po 10 minutách se do míče opřel Divock Origi, avšak jeden z obránců se do rány položil a zachránil Dúbravku. V posledních zápasech obrana Strak nepůsobila přesvědčivě, závěr proti Forest ovšem zvládla na výbornou.

Newcastle tedy vrátil svému soupeři porážku z před více než měsíce a podruhé za sebou v lize venku vyhrál. Příštím soupeřem Strak bude 17. února Bournemouth, Nottingham ve stejný den přivítá West Ham.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele