28. kolo
09.03.2024 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Rayan Aït-Nouri (© AFP)

Wolverhampton zůstal pro Fulham zakletý, ofenzivní esa "Vlků" zastoupili krajní beci

Fulham sice dokázal poprvé od roku 2016 skórovat na Molineux Stadium, přesto ve 28. kole Premier League prohrál s Wolves 1:2. Fanoušci domácích měli před utkáním starosti s tím, kdo bude střílet góly, jelikož zranění Hee-Chan Hwang a Matheus Cunha obstarali téměř polovinu všech branek The Wanderers v tomto ligovém ročníku. Odpovědi na jejich otázky nakonec přinesli krajní obránci, když v 52. minutě otevřel skóre Rayan Aït-Nouri a o čtvrt hodiny později měl velký podíl na zvýšení vedení Nelson Semedo, byť tento zásah byl nakonec označen jako vlastní.

The Cottagers byli až do nedávného výjezdu na Old Trafford týmem, který na hřištích soupeřů vybojoval druhý nejmenší počet bodů z celé ligy. Na ikonickém stadionu se však vybičovali k nečekanému výkonu a Rudé ďábly skolili pozdním gólem Alexe Iwobiho. Fulham pak navíc využil nabytého sebevědomí k jasné výhře 3:0 nad Brightonem. Stejným poměrem prohráli Wolves v Newcastlu, předtím ale v krátkém časovém sledu porazili Chelsea a Tottenham.

O poznání lepší vstup do utkání zažívali hostující hráči, kteří také poprvé zaměstanali gólmana soupeře. V sedmé minutě vybídl Iwobi ke střele z úhlu Andrease Pereiru, jeho ránu ale José Sá reflexivně vyrazil na roh. Další obrovskou šanci měl ve 25. minutě Harry Wilson, jehož do rychlého úniku vyslal opět Iwobi. Své technické zakončení šajtlí ovšem zakroutil těsně vedle pravé tyče. Závěrečnou šanci první půle si připsal stoper hostů Tosin Adarabioyou, který ranou uvnitř vápna napálil břevno.

Krátce po změně stran za to vzal Wilson, z rohu vápna ale pálil o kus mimo. Záhy ovšem přišla premiérová šance domácího týmu a na Molineux Stadium hned vypukla gólová radost. Po přímém kopu totiž vracel míč do předbrankového prostoru Toti. Tam čekal osamocený Aït-Nouri, který suverénní ranou na bližší tyč otevřel skóre utkání. Vítězství pak pojistil další bek Semedo, jehož střelu z hranice vápna tečoval do protipohybu gólmana bránící Tom Cairney, který si do statistik připsal vlastní branku. Jeho smolný moment nabral důležitosti v osmé minutě nastavení, kdy skóre pouze korigoval Iwobi.

Celek z Wolverhamptonu tak vítězstvím protáhl sérii domácích vzájemných duelů bez porážky, když v ligové soutěži naposledy padl v roce 1985. V příštím kole přivítá 16. března Bournemouth, na hřiště Fulhamu přijede tentýž den Tottenham.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele