35. kolo
27.04.2024 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hwang Hee-chan (© AFP)

Wolves s uzdravením opor přerušili šňůru bez výhry, na střeleckou listinu se vrátil Hwang

Hráči Wolverhamptonu přehráli ve 35. kole Premier League na vlastním hřišti Luton výsledkem 2:1. Domácí kouč Gary O’Neil si v posledních týdnech stěžoval na obrovskou marodku, tentokrát se však základní sestava už takřka blížila ideálu a na výkonu to bylo znát. Převahu favorita poprvé zužitkoval ve 39. minutě Hee-Chan Hwang, pro nějž šlo už o 11. ligovou trefu v sezoně, ale vůbec první v roce 2024. Po změně stran se navíc prosadil i Toti a právě jeho gól byl v konečném důsledku tím, který ukončil téměř dvouměsíční čekání Vlků na soutěžní vítězství.

Luton už neměl kam uhnout a s okamžitou platností musel začít sbírat body. To se mu nepodařilo ve čtyřech z posledních pěti duelů, ve Wolverhamptonu ale měl půdu připravenou relativně příznivě. Vlky totiž zastihl uprostřed sedmizápasového čekání na soutěžní výhru, byť naposledy proti Bournemouthu proti nim hrála i smůla, když jim nebyly uznány hned dvě trefy.

Po vyrovnaném úvodu střetnutí, ve kterém několikrát nebezpečně zahrozili fotbalisté Lutonu, převzali Vlci ve zbytku prvního poločasu otěže do svých rukou. Do první vážnější příležitosti se dostal ve 21. minutě domácí Hwang, jenž ovšem po průnikové přihrávce za obranu tváří v tvář brankáři Kloboučníků Thomasi Kaminskému selhal. Hwang představoval nebezpečí pro defenzivu hostů i nadále. Svou snahu ve 39. minutě vyšperkoval Jihokorejec gólovou střelou, která po teči od jednoho z bránících hráčů zapadla za Kaminského záda.

Po pauze se snažil Luton držet míč na svých kopačkách a kombinovat na polovině soupeře. Ten mu ovšem v 50. minutě zasadil další ránu, když se po centru Maria Leminy z pravé strany prosadil hlavou nikým nehlídaný Toti. Hosté si nadále nedokázali vypracovat gólové příležitosti a šance definitivně rozhodnout tak přicházely na druhé straně, všechny ale zůstaly nevyužity. V 81. minutě přišla pro The Hatters odměna v podobě snížení, které po střele z voleje uvnitř pokutového území zařídil Reece Burke. Na více se ale hráči Lutonu ve zbývajícím čase nezmohli.

Wolves tak po třech domácích nezdarech v řadě konečně získali před svými fanoušky body. V příštím kole se představí 4. května na hřišti Manchesteru City, Luton o den dříve přivítá Everton.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele