26. kolo
25.02.2024 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Wolverhamptonu (© AFP)

Sarabia vyvedl Vlky do vyšších pater, Sheffield se z výprasku nevzpamatoval

Fotbalisté Wolverhamptonu porazili ve 26. kole Premier League poslední Sheffield 1:0. Nováček soutěže měl na Molineux Stadium v prvním poločase několik vyložených šancí, ani jednu z nich však nedokázal proměnit. Žiletkám tak udělil lekci z produktivity ostřílený Pablo Sarabia, jenž ve 30. minutě přesnou hlavičkou zápas rozhodl. Vlci tak po triumfu poskočili do první poloviny tabulky, naopak hosté po debaklu z minulého kola opět ani neskórovali.

Vrcholem víkendového programu anglického fotbalu bylo sice finále EFL Cupu, ještě předtím však Wolves toužili v Premier League přerušit dvouzápasovou sérii domácích porážek. Náladu si nicméně Vlci vylepšovali na hřištích soupeřů, kde postupně skolili Chelsea a Tottenham. Sheffield naposledy nedokázal navázat na cenný skalp Lutonu a schytal debakl od Brightonu. Po hororovém skluzu navíc ztratil vykartovaného Masona Holgatea.

Od začátku utkání byli podle očekávání aktivnější svěřenci Garyho O'Neila. První větší šanci si ovšem vytvořili hosté, když se Rhian Brewster opřel do střely z hranice vápna, José Sá byl však připraven. Duel těchto dvou hráčů se po pár minutách opakoval, tentokrát ovšem Sá nemusel ani zasahovat, jelikož Brewster v zakončení absolutně selhal a vysoko přestřelil. Po půlhodině hry udělili Vlci svému protivníkovi lekci z efektivity a po přesné hlavičce Sarabii šli do vedení.

Žiletky do druhého poločasu vstoupily velmi nabuzeně a zpočátku Wolves zavřely před jejich bránou. Postupem času tlak hostů zeslábl a v 66. minutě mohl svůj druhý gól vstřelit Sarabia, jeho pokus však proletěl těsně vedle levé tyče. I když si hosté dokázali ke konci zápasu znovu vytvořit velký tlak a Vlky zatlačili, žádnou vyloženou šanci si již nepřipravili.

Wolves si tak před svými fanoušky napravili proti nejhoršímu celku tabulky reputaci a získali všechny body. V příštím kole se představí 2. března v Newcastlu, Sheffield přivítá o dva dny později Arsenal.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele