3. kolo
31.08.2024 16:00 CET
2 : 3
(0:0)

Reportáž

Luis Sinisterra (© AFC Bournemouth)

Everton zahodil dvoubrankové vedení, obrovský obrat v závěru dokonal Sinisterra

Fotbalisté Bournemouthu si zajistili ve třetím kole Premier League první vítězství v nové sezoně, když v posledních 10 minutách utkání otočili skóre z 0:2 na 3:2, a porazili tak Everton. Vše důležité se odehrálo ve druhém poločase. Domácí Toffees zásluhou Michaela Keanea a Dominica Calwert-Lewina vedli o dva góly, nicméně absolutně vypustili závěr utkání a Cherries po trefách Antoinea Semenya, Lewise Cooka a Luise Sinisterry obrátili emoce domácích naruby.

Ligová tabulka naznačovala, že Everton měl proti neporaženému Bournemouthu co dělat, ale hra v úvodních fázích klání ukázala něco jiného. Byli to Toffees, kteří měli převahu a byli na začátku utkání aktivní, Idrissa Gueye promarnil skvělou příležitost, když ho vybídl ke střele Dwight McNeil, ovšem zamířil nad. V Goodison Parku rostl pocit napětí, ačkoli šance Evertonu stále přicházely, například nováček Iliman Ndiaye otestoval pozornost Kepy Arrizabalagy.

Sean Dyche jistě doufal, že nevyužité šance nebudou domácí mrzet. Naštěstí pro Everton to byli právě domácí, kteří vstřelili úvodní gól zápasu, když po změně stran fotbalisté Bournemouthu dokázali jen napůl vyrazit přihrávku Jacka Harrisona a volný míč se dostal k nohám Keana, který z halfvoleje přesně udeřil.

Goodison Park se otřásal v základech, Bournemouth byl viditelně šokován. Everton zdvojnásobil svůj náskok ještě před uplynutím hodiny hry, když McNeil opět sehrál klíčovou roli a předložil jemný míč Calvertu-Lewinovi, který překonal vybíhajícího Kepu. Ani po trojím střídání se Cherries nepodařilo zastavit příliv hráčů Toffees a měli štěstí, že neprohrávali o tři branky, když po McNeilově rohu hlavičkoval James Tarkowski vedle tyče.

Hosté se v závěru vrátili do hry díky Semenyovi, který proměnil přihrávku Danga Ouattary, a připravil tak pro fanoušky na Merseyside nervózní závěr. A tlak se ukázal být příliš velký pro Everton, který kapituloval v nastaveném čase, když nejmenší muž na hřišti Cook vyskočil a dal svůj vůbec první gól v Premier League. Bournemouth měl v nastaveném čase jasnou převahu a jeho neustálý tlak se vyplatil téměř v poslední minutě zápasu, kdy se po krásné přihrávce Justina Kluiverta prosadil hlavou Sinisterra. Jeho gól vyvolal hromadný odchod domácích fanoušků, kteří svou nespokojenost vyjádřili sborovým bučením.

Autor: Livesport.cz / Chris Wilson

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele