6. kolo
28.09.2024 16:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Dwight McNeil (© AFP)

Dvougólový McNeil zařídil Evertonu první ligové vítězství v sezoně

Everton poprvé v tomto ročníku Premier League zvítězil, když doma otočil skóre s Crystal Palace a vyhrál 2:1. O obě trefy se postaral Dwight McNeil, jehož dvě branky brzy po přestávce pomohli Toffees odrazit se ze sestupových pozic.

Eagles si před tímto překvapivě prvním zápasem mimo Londýn po devíti utkáních ve všech soutěžích připsali tři remízy v řadě a pozitivní začátek vyústil v brzké získání náskoku. Maxence Lacroix pohodlně přeskočil Abdoulayeho Doucourého, Marc Guéhi rychle zareagoval, poslal míč k bližší tyči a hosté po 10 minutách vedli.

Everton zpočátku reagoval dobře, Dominic Calvert-Lewin sice nedokázal navázat na přesnou nízkou přihrávku Dwighta McNeila, ale náznaky šance Tofees měli. Eberechi Eze ovšem neustále unikal do protiútoků, a tak nebylo překvapením, že Crystal Palace bylo v úvodních minutách uvolněnější. Eddie Nketiah vyvolal krátký okamžik chaosu uvnitř šestnáctky, když svou střelu mířil do horního rohu branky,míč se však odrazil k Jamesi Tarkowskimu, který vysokým odkopem uklidnil situaci. V průběhu poločasu se převaha Palace zvyšovala, a domácí tak mohli být rádi, že prohrávali pouze o gól.

Po přestávce se však Everton probral. McNeil zakroutil míč z úctyhodných 25 metrů do sítě a zažehl pozoruhodný obrat. O sedm minut později totiž McNeil udeřil znovu, když zužitkoval přesný centr z pravé strany a z bezprostřední blízkosti překonal hostujícího brankáře.

Everton v této sezóně už několikrát promrhal svůj náskok, ale posílen návratem Jarrada Branthwaita prokázal zvýšenou odolnost, když musel odvracet šance Crystalu Palace, které začalo mít v závěru utkání převahu. Toffees na chvíli utlumili tlak, když utekl hráčům soupeře Doucouré, ale Lacroix ho včas zastavil. Během rostoucího závěrečného napětí v Goodison Parku dokázal Everton udržet těsné vedení a poprvé v sezoně se radoval ze zisk tří bodů.

Autor: Livesport.cz / Matthew Burgess

Komentáře (1)

Přidat komentář
fcb+mufc

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele