15. kolo
19.01.2013 21:15 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Porto - Paços Ferreira 2:0

Porto nezaváhalo ani proti ve formě hrajícímu Pacos Ferreira a díky výhře 2:0 dotáhlo Benficu na čele tabulky. Prosadili se obránce Alex Sandro a také lednová posila ze Sportingu, Marat Izmajlov.

Sandro poslal svůj tým do vedení dvě minuty po přestávce, když jeho střela-nestřela, centr-necentr překvapil gólmana Cássia a zaplul až do sítě; Izmajlov pojistil výsledek v 78. minutě.

Domácí kouč Vítor Pereira vyslal do hry stejnou jedenáctku, která v Clásicu uhrála remízu proti Benfice; hosté vyměnili jednoho muže a na hřiště se tak podíval i Rui Caetano. Porto si už od začátku z impozantní bilance průběžně čtvrtého soupeře nic moc nedělalo a Jackson brzy vypálil první akrobatickou střelu; v páté minutě pak po centru Alexe Sandra neuspěl Defour.

Hosté se poměrně logicky soustředili především na zodpovědnou hru vzadu a dobré bránění, ale sílící tlak Porta se brzy začal projevovat. Ve 21. minutě vypálil ostrou ránu Joao Moutinho, avšak Cássio si s ní poradil; po půlhodině hry střílel Varela příliš vysoko; a o další dvě minuty později se do Jacksonova pasu na volného Defoura musel vložit obránce Ricardo.

Pacos Ferreira zaznamenalo první šanci ve 38. minutě, kdy Danilo odvrátil střelu Figueiry na roh; obránce Porta Eliaquim Mangala jen několik vteřin poté zaspal a dovolil tak Cícerovi, aby se dostal do nebezpečné situace, která však zůstala rovněž nevyužita. Domácí zareagovali pohotovou ránou Jacksona, která minula bránu jen o několik čísel (a totéž platilo i pro další Cícerův pokus v samém závěru první půle).

Krátce po přestávce se však už Draci prosadili - Alex Sandro dokonale zaskočil Cássia a přestože možná ani sám neví jak, poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Izmajlov přišel na hřiště v 60. minutě, kdy hra už trochu stagnovala a Pacos začal opět vystrkovat růžky; ruský záložník to však rázně utnul 18 minut po svém příchodu. Svůj první gól v dresu Porta zaznamenal po průniku do vápna a pohotové a přesné střele - 2:0.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Hiko

PdF mi v té první polovině tabulky moc nesedí - 3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele