30. kolo
19.05.2013 19:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Porto oslavilo svůj 27. mistrovský titul

Na jeden kvartet titulů po ročním odpočinku navázat hattrickem - s takovým úmyslem zajíždělo Porto na půdu Paços Ferreira; a vskutku ne že by nepochodilo. Mistrovská branka se sice narodila za dosti kontroverzních okolností, na to se ale historie těžko ptát bude. Dragões zkrátka potvrdili, že vítězná mentalita jim je více než vlastní.

Porto do klíčového utkání nevstoupilo nikterak zakřiknutě, ba naopak - časný pokus z dálky vykouzlil Moutinho a po výborné práci Varely Lucho prozatím napnul jenom boční síť. Tu hlavní, kam míří úplně každý fotbalista, rozvlnil teprve z penalty po 23 minutách. Správně ale ani tuto příležitost neměl dostat. James Rodriguez totiž jednak zakopl o vlastní nohu, jednak ono "sebepodražení" proběhlo ještě před vápnem. A ještě jedna křivda Paços stihla - "faulující" Ricardo musel okamžitě pod sprchy.

Lucho González každopádně vzápětí nezaváhal a od té doby už o titulu Porta nemohlo být moc pochyb. Brzy po restartu měl Jackson Martínez rozhodnout, Cássio se ale ještě vytasil se zázračným zákrokem. Kolumbijský snajpr se tedy po šestadvacáté v sezoně prosadil teprve s odbitím 52. minuty, když si ve vápně našel nikým nechtěný balon a z otočky jej bez přípravy napálil do brány.

Ve zbývajících minutách ještě Lucho nastřelil tyčku a Jackson břevno, takže ještě Paços klidně mohl kapitulovat daleko výraznějším rozdílem (i tak včera utrpěl nejtěžší letošní domácí porážku). Nicméně to samo sebou drakům nemohlo vadit; v publiku se vlastně slavilo nepřetržitě celou závěrečnou dvacetiminutovku, spíš ještě déle.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz 1,3 na Porto je výsměch. Hraje 3. z 1.

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

picovina mezi tema klubama je porad propastnej rozdil navic kdyz maj pacos svy jisty a porto hraje rozhodujici zapas o titul.

Reagovat
smazaný uživatel

o fotbale vis hodne malo a jen brecis ze sis chtel vsadit dvacku a sotva ti to vrati manipulak

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2:2 a titul pro Benficu

Reagovat
smazaný uživatel

Porto rezíma

Reagovat
zekq

Benfica se bude muset modlit aby Pacos uhral remizu ja verim ze to Pacos da 1:0

Reagovat
FC Porto FC

Nevidím důvod pro remízu. Porto je po výhře nad Benficou perfektně naladěné a Pacosu už o nic nejde takže nemaj extra motivaci

Reagovat
zekq

To ze jim o nic nejde neznamena ze to vypusti treba Porto vubec nemaji v lasce tak udelaj vse proto aby trofej ziskala Benfica

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Paçosu o nic nejde, nemá co ztratit ani co získat, zato Portu jde o titul takže doufám že v tom nebudou lítat prachy.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele