20. kolo
24.02.2014 21:15 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SL Benfica - Vitória SC Guimarães 1:0

Benfica využila hozené rukavice a po těsné výhře 1:0 nad Vitórií Guimaraes zvýšila svůj náskok na čele tabulky už na pět bodů. O triumfu rozhodl nádherným gólem v závěru první půle Lazar Marković.

Lisabonský tým je ve spektakulární formě, a vzhledem k včerejšímu šokujícího zaváhání Porta se nedalo očekávat, že by si dnešní příležitost k trháku nechal ujít; hostům nicméně slouží ke cti, že se plně podíleli na atraktivitě utkání, a byli dokonce Benfice na jejím stadionu silnějším soupeřem než letošní Sporting i Porto. Domácí však i přes sympatickou snahu Vitórie třímali otěže duelu pevně ve svých rukou. Od začátku se na tom podílel zejména Marković, který několikrát zaměstnal hostující obranu skvělými náběhy; po půlhodině hry se takto probil přes dva obránce a předložil míč Sulejmanimu, který však v tisíciprocentní šanci selhal.

Za hosty způsoboval největší potíže rychlík Moussa Maazou, který s železnou pravidelností vyhrával hlavičkové duely a vůbec byl u všeho, co dokázala Vitória směrem dopředu vyplodit. Ve 36. minutě se dostal i k pěkné střele, ale Oblak byl pozorný. O čtyři minuty později už Benfica vedla - k míči se na kraji vápna dostal Rodrigo, který načechral míč přes hostující obránce na Markoviće. Ten následně provedl něco neskutečného - nejprve dokázal z bezprostřední blízkosti přelobovat obrovskou siluetu gólmana Douglase, poté si jednoduše došel pro míč a v poklidu s ním docestoval až do sítě.

Ve druhé půli mohl vedení zvýšit tvrdou ránou Sílvio, ale Douglas se tentokrát vyznamenal a jeho pokus vytlačil skvělým zákrokem nad břevno. Škoda jen, že to byla na dlouhou dobu poslední pořádná šance - Benfica se s vedením v kapse evidentně uklidnila, dokonce natolik, že netrpěliví fanoušci začali deset minut před koncem dávat najevo svoji nespokojenost. Domácí však hráli to, co potřebovali - Guimaraes drželi spolehlivě na uzdě, stále představovali útočnou hrozbu a doslova zamkli soupeře v jeho vlastním vápně. Skvělé příležitosti ke druhé trefě měli ještě Salvio a Lima, Douglas už však další míč za svá záda nepustil.

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1 2:0

Reagovat
Hiko

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele