27. kolo
04.04.2015 21:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Paços Ferreira - Sporting CP 1:1

Sporting byl na hřišti Pacosu Ferreira jasně lepším týmem, připisuje si však pouze bod za remízu 1:1. Hosté šli do vedení po trefě Islama Slimaniho, nicméně nedokázali svoji převahu pojistit druhou brankou a čtvrt hodiny před koncem je vytrestal vyrovnávající Rodrigo Galo.

Svěřenci Marka Silvy předvedli impozantní nástup a už během prvních minut mohli otevírat skóre; hlavičkující Slimani dokonce dostal míč do sítě už v sedmé minutě, branka však nebyla uznána pro postavení mimo hru. Následně vystrašil domácí fanoušky pěknou ránou z dálky Joao Mário, gólman António Filipe však byl připraven, stejně jako při další šanci Naniho, zatímco Tobias Figueiredo mířil hlavou těsně vedle.

To vše se stalo v prvních 18 minutách. Sporting nakonec musel čekat na první gól ještě dalších dvanáct, kdy se překvapivě prosadil po rychlém brejku - Nani potáhl míč a skvělým pasem našel ve vápna Slimaniho, který dorážel do odkryté sítě. První poločas tak nakonec po zásluze skončil vedením domácích, ačkoliv skóre mohlo být i mnohem vyšší.

Také po změně stran se hrálo prakticky na jednu bránu; Joao Mário ze samostatného úniku pálil mimo tři tyče, jen o pár vteřin později Carrillo neuvěřitelně zpackal stoprocentní gólovku, kterou mu centrem až na malé vápno naservíroval agilní Nani. Fotbal se však hraje na góly, a Sporting nakonec musel zaplatit krutou cenu za jednu chybu v obraně: v 75. minutě se Rodrigo Galo dostal k míči až příliš snadno, napřáhl z úctyhodné dálky a propálil bezmocného Ruie Patrícia.

Lvi se samozřejmě v samém závěru hrnuli do útoku a snažili se vstřelit vítězný gól, domácí obrana si však dávala velký pozor; pouze dvě minuty před koncem dostal Tobias Figueiredo šanci nebezpečně hlavičkovat po Jeffersonově pasu, António Filipe si však s touto situací poradil a zachránil tak svému týmu cenný (a nečekaný) bod.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele