10. kolo
09.11.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sporting CP - Paços Ferreira 1:1

Hodně neklidné utkání s překvapivým koncem se odehrálo na Alvalade. Jestliže fanoušci po důležitém vítězství v Lize mistrů nad Schalke očekávali podobně pohodový scénář také proti Pacos Ferreira, šeredně se zmýlili - hosté šli v poločase do kabin s vedením 1:0 a Sporting už dokázal pouze vyrovnat. Jinak ale utkání připomínalo spíše bojové sporty než fotbal, jak dokumentuje celkem jedenáct (!!!) žlutých a jedna červená karta..

Zpočátku přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo na trávníku odehrávat nějaké drama; Sporting zahájil podle očekávání aktivněji a už v šesté minutě mohl jít do vedení, jedovatou ránu Naniho z dvaceti metrů ale dokázal vyrazit pozorný gólman Defendi. Předvídatelný vývoj utkání ukončila až vedoucí trefa na druhé straně, která přišla jako blesk z čistého nebe. Ve 31. minutě se po brejku dostal míč až k Paolu Hurtadovi, který tváří v tvář Patríciovi zvolil ránu na bližší tyč a reprezentačního gólmana tak dokonale zaskočil.

Favorit se ovšem nenechal tímto vývojem zdeptat a nadále byl na hřišti nebezpečnější. Vyrovnávat mohl ještě před pauzou, Slimani však z úhlu nedokázal Defendiho prostřelit; domácí fanoušci si tak museli počkat až na 49. minutu. Kouč Marco Silva se o poločase rozhodl oživit hru nasazením čerstvých Maného s Monterem místo Carvalha a Carrilla, a právě Montero se mu parádně odvděčil, když napřáhl ze 30 metrů a výstavní trefou srovnal na 1:1.

V 74. minutě zatáhl hostující Sergio Oliveira za záchrannou brzdu, když fauloval unikajícího Maného, a byl po druhé žluté kartě vykázán do sprch; to byl pro Sporting impuls, že nutně musí vstřelil ještě jeden gól, jinak půjde o pořádnou ostudu. Ne že by se domácí nesnažili; Montero dokonce z hranice malého vápna poslal svůj tým do vedení, branka však nebyla uznána pro ofsajd. Chybně. V samém závěru měl ještě gól na kopačce Slimani, zamířil však vedle a Pacos tak se štěstím cennou remízu uhájil.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Hiko

Paços loni zoufalí a teď si budou vyskakovat? Ani náhodou 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Sportingu to prohrál Slimani a holohlavý pán na čáře.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele