2. kolo
22.08.2015 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sporting CP - Paços Ferreira 1:1

Sporting nečekaně ztratil doma s Pacosem Ferreira a jeho nový kouč Jorge Jesús tak potvrdil, že začátky sezony přece jen nezvládá ani zdaleka tak suverénně jako klíčová období kolem Vánoc a začátkem jara. V prvním kole v Tondele ještě Lvi na poslední chvíli uhráli těsnou výhru, tentokrát se však musí spokojit s remízou 1:1..

Nemohou se přitom ani příliš vymlouvat na smůlu - jejich výkon měl totiž k nějaké přesvědčivosti poměrně daleko. I když vyrovnání nakonec přišlo až po penaltě, kterou svým ('červeným') faulem spáchal Pereira. Favorit sice herně dominoval, i hosté však ukázali, že umí být patřičně nebezpeční. Jako hned po několika vteřinách hry, kdy fanoušky na Alvalade málem dokonale zaskočil Roniel; zpracoval sice dlouhý aut, ve skvělé pozici ale minul. I jeho samotného zřejmě překvapilo, jak rychle mohl jít Pacos do vedení.

Jesús ve svém kamikaze systému 4-2-4 dopřál první ligový start nové posile Albertu Aquilanimu, a italský záložník byl v úvodních fázích utkání dosti aktivní postavou; po čtvrthodině hry to byl právě on, kdo zaznamenal první šacni Lvů. Po Slimaniho přihrávce však nedokázal zkrotit svůj technický lob natolik, aby se vešel mezi tři tyče. Ještě větší šanci měli domácí po dalších 15 minutách, kdy sice Ruizovi nejprve sebral míč Andrézinho, Montero však dokázal využít situace a ocitl se tváří v tvář Marafonovi. Gólman Pacosu odolal.

Až čtyři minuty před pauzou hostující obrana poprvé povolila: Joao Mário (mimochodem druhý střední záložník v Jesúsově systému) poslal chytrý míč do vápna, kde číhal nikým nehlídaný Ruiz. Kostaričan mohl zakončovat, místo toho ale zvolil ještě přihrávku na Carrilla, který už nezaváhal a pěknou přízemní střelou otevřel skóre.

Po změně stran začali hosté aktivně a snažili se o vyrovnání, první větší šanci však měl opět Sporting - ve 49. minutě vypálil Mário, míč však skončil těsně vedle tyče. První skutečně velkou příležitost srovnat skóre zahodil až po hodině hry Andrézinho; efektní přiťuknutí patičkou od Cícera sice zpracoval, gólman Rui Patrício však potvrdil svoji extratřídu.

Lvi se pokusili zvýšit své vedení krátce nato, kdy agilní Aquilani založil slibnou akci a Gelson následně centroval přímo na Ruizovu hlavu; tato akce však úspěchem neskončila, a poté už přišel definitivní zlom zápasu. Joao Pereira ve vápně fauloval Cícera, sudí mu ukázal červenou kartu a navíc nařídil pokutový kop, který suverénně proměnil Pelé. Těsně před koncem ještě Marafona skvěle zasáhl proti Martinsově střele a rozhodl tak o tom, že Sporting podruhé v řadě těsné vítězství 2:1 nezíská.

Autor: Dominik Zezula / ojogo.pt

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

sporting se bude šetřit na ligu mistrů 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele