27. kolo
17.04.2021 21:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Skvělý Kieszek vychytal Bragu, která se s Rio Ave rozešla bez branek

Fotbalisté Bragy nedokázali naplno využít zaváhání Benficy a po bezbrankové remíze s Rio Ave si z Vila do Conde odvážejí pouze jeden bod. V posledních pěti ligových zápasech zvítězili pouze jednou a ještě je čeká tvrdý boj o postup do Ligy mistrů.

Už první minuty naznačily, že prázdné sedačky na Estádio dos Arcos nečeká nijak strhující podívána. Oba týmy bránu soupeře ohrožovaly pouze nesmělými pokusy z dálky. První větší šanci si vypracovali hosté až po 23 minutách hry. Domácí stoper Santos podklouzl na pozici posledního hráče, čehož okamžitě využil Horta, ale přechod do útoku byl kostrbatý a skončil Fransérgiovou střelou z hranice pokutového území, kterou brankář Kieszek vyrazil do tyče.

Tempo hry bylo velmi pomalé a šancí bylo jako šafránu. Druhou příležitost ke skórování měl na konci první půle po dalším neplynulém protiútoku Arsenalistas Galeno, když kličkou vymazal Borevkoviče, ale z kroku nedokázal zakončit razantně a Kieszek jeho střelu vyrazil. V následné skrumáži se pak zcela sám v bezprostřední blízkosti brány dostal k zakončení Horta, ale zkušený polský brankář se vytasil se skvělým zákrokem.

V poslední minutě prvního poločasu naopak mohli obránci a zejména Rolando děkovat svému brankáři. Pětatřicetiletý stoper zaváhal při rozehrávce a Gelson Dala se hnal s míče zcela sám na Matheuse. Ten však dobře vyběhl a střelu angolského útočníka vyrazil, dorážející Geraldes následně zcela minul odkrytou bránu.

Obraz hry se po změně stran příliš nezměnil Braga se před bránou trápila a moc se nezměnilo ani po trojitém střídání v ofenzivních řadách. Z protiútoků bylo naopak mírně nebezpečnější Rio Ave. To se změnilo v 78. minutě, kdy šel Gelson Dala do nesmyslného skluzu ve středu hřiště, kterým pouze prověřil pevnost kotníků Zé Carlose a sudí Almeida mu po kontrole videa udělil zaslouženou červenou kartu.

Braga ale početní výhodu v závěrečné fázi nedokázala využít. Její největší šanci měl na straně hostů pět minut před koncem normální hrací doby Novais, ale jeho přízemní střelu zpoza pokutového území Kieszek zpacifikoval.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele