31. kolo
05.05.2021 22:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Sporting vyhrál nad Rio Ave a je krůček od titulu

Devatenáct let čekání je s největší pravděpodobností u konce. Sporting s přehledem zvládl utkání proti Rio Ave, na jehož stadiónu zvítězil 0:2, a pokud uspěje i v příštím kole proti Boavistě, bude ještě před derby slavit mistrovský titul.

Hráči hostujícího celku věděli, že jsou pro ně karty před finální fází sezóny rozdány velice přívětivě a vstup do utkání rozhodně nepodcenili. Už v 7. minutě hlavičkoval po Mendesově rohu do tyče kapitán Coates. O několik minut později pak Goncalves krásně sklepl Porrův centr na dobíhajícího Santose, jehož pumelice ale mířila přímo na brankáře Kieszka. Po následujícím rohovém kopu pak nebezpečně hlavičkoval Palhinha, ale Rio Ave podruhé zachránila tyč.

Sporting byl nadále aktivnějším týmem a hnal se za prvním gólem. Ve 28. minutě nastaly po Santosově centru ve vápně domácích zmatky a Pinto zahrál rukou, což si sudí Veríssimo zkontroloval na videu a nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Goncalves a svou první ligovou penaltu proměnil s přehledem. Dvaadvacetiletý ofenzivní záložník svým osmnáctým gólem dohnal na Harise Seferoviče z Benficy na čele tabulky střelců.

Po změně stran aktivita ligového lídra značně opadla, protože Rio Ave mělo v závěru prvního poločasu náznaky šancí, a tak se svěřenci Rubéna Amorima více soustředili na obranu. Přesto ještě jeden ukázkový gól přidali. Obrana Rio Ave odvrátila nakopnutý míč pouze k dobíhajícímu Paulinhovi, který si míč zpracoval na hrudi a ze zhruba dvaceti metrů ho napálil z voleje přesně k tyči. Velká zimní posila vstřelila teprve svůj druhý gól v novém působišti, ale tento rozhodně stál za to.

Rio Ave, které v minulé sezóně vybojovalo pohárovou Evropu, zažívá nevydařenou sezónu a je vážně ohroženo sestupem. I proto týmem během nepříznivého průběhu cloumaly emoce, které neudržel na uzdě Tarantini. Klubová legenda sice sledovala utkání pouze z lavičky, ale po svém protestním výstupu v 62. minutě obdržela od sudího červenou kartu.

Také tato okolnost domácím příliš nepomohla a ti se nezmohli k žádnému vzdoru. V 86. minutě šel Sporting do protiútoku 3 na 3, který zakončoval Cabral, jehož Kieszek skvěle vychytal a dorážející Palhinha nedokázal míč usměrnit do prázdné brány. To ale Sporting nijak trápit nemuselo, neboť si z Vila do Conde odvezl tři body, a pokud v příštím kole doma porazí Boavistu, oslaví po devatenácti letech mistrovský titul.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele