14. kolo
17.12.2023 21:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Anatolij Trubin (© twitter.com/SLBenfica)

Tengstedt jediným gólem zápasu vystřelil výhru Benficy v Braze

Lisabonská Benfica po dvou ztrátách s nováčky navázala na svůj poslední zápas v Lize mistrů a získala velmi cenné tři body z půdy čtvrté Bragy. O výhře obhájce titulu na horké půdě rozhodl jediným gólem v úvodu utkání Casper Tengstedt.

Jednalo se o vůbec první nebezpečnou akci utkání a hosté se už radovali z gólu. Mário dobře využil zmatené rozehrávky Bragy a vybojoval ve středu hřiště míč pro Kokcua, který neváhal a vyslal do úniku Tengstedta. Mladý dánský útočník svou šanci využil skvěle a ve 3. minutě poslal Benficu do vedení.

Hosté měli v první půli jednoznačně navrch a ještě v první čtvrthodině to mohlo být o dva góly. Rafa Silva totiž krásně přeloboval Matheuse v bráně domácích, a přestože rozvlnil síť, jeho trefa nebyla kvůli ofsajdovému postavení uznána. Vzápětí toho, že si nepohlídal postavení, mohl litovat, když Djaló nebezpečně pálil z hranice pokutového území, avšak jeho střelu vyrazil pohotový Trubin.

Nic to ovšem neměnilo na tom, že se v první polovině zápasu útočilo hlavně na bránu Bragy. V 19. minutě zkusil technický obstřel Di María, nicméně jeho gólové radosti zabránilo břevno. Střelu argentinského záložníka z přímého kopu pak zase vyrazil Matheus.

I po změně stran se útočilo hlavně na východní bránu Estádio Municipal de Braga. Artur Jorge totiž měl nejspíš o poločasové přestávce povedený motivační proslov, neboť domácí celek vstoupil do druhého dějství jako vyměněný. Po Máriově neproměněné šanci ze začátku druhého poločasu převzala iniciativu Braga a v 57. minutě měla velkou šanci ke skórování. Banza však po rychlé výměně míče s Djalem nezakončil razantně a v dobré pozici jen trefil připraveného Trubina.

V 68. minutě už se povedlo domácím rozjásat solidně zaplněný stadión. Moutinho průnikovou přihrávkou za obranu zachytil Hortův náběh a zkušený ofenzivní hráč zakončil přesně. Veškerou radost nakonec Braze překazil praporek pomezního rozhodčího, který signalizoval Hortův těsný ofsajd.

Největší možnost na vyrovnání měla každopádně Braga až v závěrečné fázi zápasu, v bráně Benficy ovšem stál skvělý Trubin. Ten prvně v 77. minutě vychytal Banzovu hlavičku i následnou Hortovu dorážku. V nastaveném čase pak ještě skvěle vykopl Banzovu střelu, a zachránil tak svůj tým před třetí ztrátou v řadě.

Autor: Martin Jedlička / vsports.pt

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele