5. kolo
16.09.2023 19:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Mohamed El Bachir Belloumi (© S.C. Farense)

Braga před Ligou mistrů selhala a ve Faru nečekaně prohrála 1:3

Braga má za sebou náročnější program a již ve středu ji čeká vstup do vytoužené Ligy mistrů s úřadujícím italským mistrem Neapolí, nicméně v úplně nejlepší náladě rozhodně nebude. Svěřenci trenéra Artura Jorgeho totiž vůbec nezvládli první poločas na stadionu Estádio Municipal de São Luís a místnímu Farense senzačně podlehli 1:3. V tomto ligovém ročníku tak utrpěli již druhou porážku a se sedmi body jsou až osmí.

Naopak domácí SC se postaralo o naprostou senzaci, jelikož v dosavadních čtyřech duelech ani jednou nevyhrálo a nyní se tak po premiérovém tříbodovém zisku vyhouplo na desátou pozici se šesti body. Úvodní půlhodina nebyla z diváckého pohledu nijak atraktivní a za zmínku stojí jen přízemní rána hostujícího Al Musratiho ze střední distance, kterou skvěle odvrátil do strany připravený brankář Ricardo Velho.

Farense z ničeho nic prorazilo krátce po odehrané půlhodině. Nejprve sice na opačné straně orazítkoval João Moutinho břevno svou bombou z dobrých pětadvaceti metrů, pak se však dostali domácí do brejku a Bruno Duarte se po krásné samostatné akci na pravém křídle ukázkově trefil z mírného úhlu přímo do protějšího spodního růžku. Jasný outsider dokonce navýšil svůj náskok minutu před vypršením základní hrací doby úvodního dějství.

Tentokráte měl přesnou mušku Rui Costa, jenž po naprosto zbytečném vyběhnutí brankáře Matheuse až mimo šestnáctku ukázal své technické schopnosti a nakonec od levého rohu pokutového území zavěsil do vzdálenější šibenice zcela odkryté branky. Svěřenci trenéra Josého Moty byli aktivnější také po změně stran a v 51. minutě mohli definitivně stvrdit svůj úspěch.

K nařízenému pokutovému kopu za ruku se postavil autor druhého gólu Rui Costa, ale v klíčovou chvíli selhal, protože mířil příliš vysoko a břevno trestuhodně přestřelil o více než půl metru. SC tento moment povzbudil a za dalších pět minut snížilo, neboť francouzský kanonýr Simon Banza po centru Álvara Djalóa hlavičkoval zblízka pod břevno.

Jenomže o dvě minuty později mělo poslední slovo Farense, když mu rozhodující dvoubrankové vedení vrátil alžírský záložník Mohamed Belloumi přesnou střelou k bližší konstrukci poloprázdno branky.

Autor: Viktor Sandev / vsports.pt, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele