36. kolo
04.05.2008 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AC Siena - Juventus Turín 1:0

Juventus se postaral o překvapení na půdě Sieny. Domácí díky brance Houssine Kharji zvítězili a definitivně si tak zajistili setrvání v Serii A. Nyní se Siena nachází na poklidném dvanáctém místě. Juventus je stále třetí.

Siena tak zlomila devítizápasovou nelichotivou sérii s tímto soupeřem. Juventus totiž zvítězil ve všech předchozích devíti zápasech. Claudio Ranieri přitom varoval své svěřence, že chce, aby nebyli nikdy spokojení s tím, co mají. Navíc tu je malá šance pro obě útočná esa staré dámy – Trezegueta i Del Piera – na zisk trofeje pro nejlepšího střelce italské ligy.

Siena se ujala vedení již v sedmé minutě. Houssine Kharja potrestal chybu v defenzivě hostí a míč poslal rovnou do šibenice. Hosté se snažili vyrovnat, ale střela Pavla Nedvěda se mezi tři tyče nevešla. David Trezeguet byl úspěšnější. Dokázal skórovat, ale gól nebyl nakonec uznán pro předchozí faul. Na druhé straně se pokoušel zvýšit náskok Massimo Maccarone, ale bývalý hráč Middlesbrough nejprve přestřelil a na podruhé jej, v situaci jeden na jednoho, vychytal Gigi Buffon.

Jak Juventus, tak Siena byly vcelku neškodní. Hrálo se převážně ve středu hřiště a ani jeden ze soupeřů si nic moc nebezpečného nevytvořil. Snad jen střela Rossiho, kterou nepříjemně tečoval Salihamidžič, stojí za zmínku. Juventus tak za nepříliš povedený výkon odjíždí z Toskánska poražen.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele