24. kolo
15.02.2009 15:00 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

Janov CFC - ACF Fiorentina 3:3

Vynikající utkání dnes divákům nabídli hráči Janova a Fiorentiny. Vedle šesti branek byly k vidění také dvě penalty a jedna červená karta. Hrdinou odpoledne se stal bezesporu třígólový Adrian Mutu, jenž svými brankami smazal tříbrankový náskok soupeře.

Dnešní zápas byl přímým soubojem o čtvrté místo, když mezi Grify a Fialkami byl pouze jednobodový rozdíl. Kanonýr domácích Diego Milito ho dokonce označil za klíčový pro další průběh sezony.

Janov měl skvělý start do zápasu a po dvanácti minutách se po povedené akci ujal zaslouženého vedení. Přihrávka Milita našla v pokutovém území Thiaga Mottu, jenž si ještě vyměnil míč s Rossim a poté chladnokrevně zakončil. Především Rossiho přihrávka přes obranu byla nádherná.

Fiorentina se do zápasu stále nemohla dostat a Janov mohl navýšit své vedení. Pokusu hlavičkujícího Milita ale znemožnil další postup směrem k brance Alessandro Gamberini. Pravděpodobně klíčový moment přišel už ve 30. minutě, kdy do domácích řad udeřil sudí Rizzoli. Ten totiž po faulu na Jovetiče poslal předčasně do šaten po druhé žluté kartě Biavu a Rossoblu museli dohrávat více než hodinu o deseti. Jenomže oslabení nebylo na hře Grifů vůbec znát, ba naopak. Ve 38. minutě podnikl rychlý výpad po pravé straně Mesto a před brankou našel volného Palladina, jenž již jen doklepl míč do branky - 2:0. Fiorentina se snažila odpovědět ještě v prvním poločase, ale většina střel neměla potřebnou razanci, či směr.

Ani druhý poločas ale nepřinesl pro Fialky nic lepšího, oslabený Janov totiž stále kousal a v 56. minutě si dokonce vykoledoval penaltu. Gamberiniho faul na Criscita vyústil v penaltu, kterou přetavil ve svou 15. trefu v sezoně Milito. Přestože měla Fiorentina výhodu přesilovky, stav 3:0 nevypadal vůbec nadějně. Tříbrankový rozdíl ale nevydržel příliš dlouho, když v 60. minutě opět zasáhl do hry hlavní sudí, nařizujíce penaltu proti brance Janova. Tomu předcházel centr do vápna, který nedokázal zkrotit brankář Rubinho a následně byl faulován Gilardino. Pokutový kop bezpečně proměnil Adrian Mutu a snížil na 1:3 z pohledu svého celku.

Právě první branka konečně povzbudila Fiorentinu, která si vypracovávala větší šance a tlačila. Vše vyústilo deset minut před koncem, kdy se z trestného kopu trefil kouzelník Mutu. Rumunský forvard se napřáhl pár metrů před vápnem a míč nakonec po odražení od břevna překonal brankovou čáru, pokud ho za ní nedoťukl Gamberini, jenž míč dobíhal. Minuty ubíhaly a Janov se v deseti bránil soupeřovým nájezdům, které vrcholily v nastaveném čase. Když už to vypadalo, že odejde Fiorentina poražena, udeřil neuvěřitelný Mutu. Byl to skutečně poslední kop utkání, protože bezprostředně poté rozhodčí zápas ukončil. Fialky tak předvedly úžasný návrat poté, co prohrávaly už 0:3 a remíza tomuto zápasu určitě sluší, ačkoliv domácí mohou být zklamaní, protože vítězství měli na dosah.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Janov- Fiorentina 10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele